27 mai 2019

Centrul de Zi Nadino - prezentare

Ce este Centrul de zi Nadino?

Suntem un proiect educativ adresat părinţilor, tinerilor, copiilor. Centrul de zi lucrează cu copii de vârstă şcolară şi cuprinde activităţi educative şi formative, care au ca scop formarea unor perosnalităţi armonioase şi echilibrate.

 

Scurt istoric

Centrul de zi s-a născut în toamna lui 2008. Iniţial, 20 de copii au fost beneficiarii care au deschis drumurile spre educaţie. Activităţile de început au pus accent pe efectuarea temelor şcolare, atât de provocatoare chiar şi azi. În anii următori focusul nostru a rămas în continuare pe efectuarea temelor şcolare, corect, curat şi bine înţelese şi lucrate însă concomitent am început să punem accent şi pe educaţia non formală.

Treptat, numărul beneficiarilor noştri a crescut, ajungând azi să fim peste 70 de copii, număr care este în continuă creştere.

Cui ne adresăm?

Proiectul se adresează  comunităţii Popeşti Leordeni, în principal copiilor înscrişi la şcolile din proximitate şi secundar tuturor acelora care sunt interesaţi. Beneficiarii sunt elevi din ciclul primar şi gimnazial, inclusiv clasa pregătitoare (clasa pregătitoare - clasele I-VIII).


Care sunt activităţile noastre?

 Programul nostru este zilnic de la 8.00-16.30.

Pentru clasele V-VIII, orele 8.00-12.00

-        efectuarea temelor şcolare la limba română şi matematică, sub supravegherea profesorilor
  de  specialitate

-         recuperare şcolară pentru limba română şi matematică,

-         limba engleză şi limba franceză

-         consiliere individuală pentru depăşirea problemelor specifice vârstei

-         ateliere de creativitate, organizare de serbări şcolare sau alte activităţi formative

-         campusul anual la mare sau la munte, pe perioada vacanţei de vară

-         activităţi recreative, formative şi educative, vizite la diferite obiective culturale din Bucureşti

-         activităţi sportive, ecologice, de sănătate, etc.

Copiii primesc zilnic o gustare rece şi au asigurat transportul către şcolile din comunitate (Şcoala nr 2 – Şcoala Ioan Brădescu şi Scoala nr.1-Liceul Teoretic „Radu Popescu”)


Pentru clasele I-IV (inclusiv clasa pregătitoare)  programul este 12.00-16.30. Pentru anul acesta, elevii sunt grupaţi în 4 clase, cu activităţi coordonate de 4 profesori de specialitate. În fiecare clasă sunt înscrişi 12-15 elevi.

 Activităţile propuse sunt:

-         efectuarea temelor şcolare sub supravegherea personalului de specialitate, într-o atmosferă
  de creştere personală

-         activităţi recreative şi formative

-         ateliere de scriere creativă şi dezvoltare personală

-         limba engleză (predată printr-o metodologie nonformală, cu accent pe comunicare şi socializare)

-         ateliere sportive

-         activităţi educative, recreative, toate spre dorinţa de a oferi copiilor o alternativă
   sănătoasă şi formativă

-         serbări şcolare

-         campusul estiv la mare sau la munte

-         activităţi culturale şi educative pe perioada vacanţelor 

Cursuri opţionale: cursuri de dans, curs de chitară, curs de karate.

 

Despre înscriere:

Înscrierea pentru anul şcolar 2014/2015 se face pe bază de interviu. Interviurile au loc la sediul nostru, între familia (sau reprezentantul legal) copilului şi coordonatorul proiectului. Actele necesare sunt:

  • copie ID părinţi
  • copie certificat naştere copil
  • adeverinţă medicală (clinic sănătos pentru comunitate, în primele zile după începerea şcolii)
  • fişă iniţială de inscriere (se completează în momentul înscrierii)
  • contract cu familia (se completează în momentul înscrierii)

 

Pentru anul şcolar următor Centrul de zi dispune de 15 locuri libere.

Este de preferat ca înscrierea să se facă până la 1 mai 2014, locurile fiind ocupate în ordinea cronologică a înscrierilor (cu cât mai devreme cu atât mai bine).


Contact
Mihaela Stefan, Coordonator proiect
0756/152581


Care sunt punctele noastre forte?

 
Centrul de zi Nadino
dispune de o logistică adecvată şi potrivită desfăşurării activităţilor educative. Terenurile de fotbal (două), terenul de baschet, terenul de tenis şi parcul sunt doar câteva din atracţiile noastre.

Atmosfera de studiu se conturează în fiecare clasă, prin sprijinul cadrelor didactice, profesori cu experienţă şi pregătire în psihologia copilului şi psihologia educaţiei.

Proiectul are o viziune educativă integrată, dincolo de activităţile propuse accentul fiind pus pe educaţia familiei, spre binele copilului. Astfel părinţii copiilor beneficiază de şedinţe individuale de consiliere şi terapie, pentru soluţionarea eventualelor  probleme sau prevenirea lor. De asemenea, anual, Centrul de zi organizează conferinţe educative şi parentale, adresate publicului interesat, conferinţe în care sunt invitaţi psihologi, educatori, preoţi, medici, etc. De asemenea, un al program activ anul trecut a fost „Şcoala Părinţilor”, program în care părinţii se întâlneau săptămânal pentru a deprinde noi abilităţi şi atitudini parentale.

 Copiii înscrişi în cadrul proiectului deprind atitudini de viaţă sănătoasă. Învaţă cum să fie independenţi, cum să respecte regulile, cum să soluţioneze conflictul, cum să socializeze, să îşi facă prieteni, să dăruiască şi să fie mai buni, făcând binele, bine.


Puteţi să vedeţi albumele noastre aici

 


    

  Facebook
Twitter

Rss    

Mail

Delicious

Linkedin

YouT  

Blog

Zilele Oratoriului - 17-20 mai 2018
11 mai 2018.
Oratoriul Leonardo Murialdo vă așteaptă în perioada 17-20 mai să sărbătorim împreună Zilele Oratoriului.
Programul sărbătorii cuprine:
-Joi 17 mai, ora 18.00: Serbarea Familiei organizată de copiii Centrului de Zi Nadino
-Vineri 18 mai, ora 19.00: Celebrarea Liturghiei de hram a Bisericii Sf. Leonardo Murialdo. Liturghia va fi animată de Corul Murialdo; ora 20.30: veghea de Rusalii în curtea Oratoriului (foc de tabără).
-Sâmbătă 19 mai, ora 16.00: Competiții sportive pentru copii și părinți organizate de Cercetașii C.L. Regina Sf. Rozariu; Turneul de fotbal Cupa Prieteniei, organizat între echipe de tineri din Popești-Leordeni.
-Duminică 20 mai, orele 13.00-18.00: Târg caritabil; Program artistic pregătit de Șezătoarea Sânzienelor, Greierașii Murialdo, Mămicile dansatoare din comunitatea noastră și alți invitați surpriză; Mici și băuturi răcoritoare; Prăjituri pregătite de mămicile din Popești-Leordeni și de mămicile cercetașilor; Finala Cupei Prieteniei la fotbal; multe alte surprize.

Festivalul Primăverii la Oratoriu
6 martie 2018.
Duminică 11 martie, de la orele 13.00, la Oratoriul Murialdo va avea loc ediția a doua a „Festivalului Primăverii”, eveniment organizat de Oratoriu în colaborare cu Mămicile din Popești-Leordeni.
Programul festivalului cuprinde un târg caritabil (cu diferite obiecte la prețuri mici), un spectacol artistic, pregătit de Greierașii Murialdo, Mămicile din Popești-Leordeni și Cercetașii Oratoriului, și o ofertă bogată de prăjituri pregătite de mămici. Banii obținuți în cadrul acestui festival vor fi donați pentru un caz social.
Vă așteptăm cu drag.

Concert la Oratoriu
6 martie 2018.
Sâmbătă 10 martie, de la ora 19.00, la Oratoriul Murialdo va avea loc o meditație pentru Postul Mare intitulată „Stabat mater”, care va fi ținută de pr. Emil Moraru. Meditația va fi urmată un concert vocal-instrumental Giovanni Battista Pergolesi, cu participarea corului de tineri din parohia romano-catolică „Regina Sf. Rozariu” din Popești-Leordeni și a Corului mare Leonardo Murialdo. La final, participanții vor primi binecuvântarea cu relicva coroanei de spini a Mântuitorului pe care a folosit-o și Fericitul Vladimir Ghika. Intrarea este liberă. Vă așteptăm cu drag.
Programul de sărbători al Oratoriului
20 decembrie 2017.
În perioada sărbătorilor de iarnă Oratoriul Murialdo va avea următorul program:

- 24-26 decembrie - Oratoriul este inchis.
- 27-29 decembrie - „Iarna Împreună” (14.30-17.30. Înscrierile la Biroul Oratoriului începând cu 19 decembrie. Costul inscrierii este de 5 lei/persoană).
- 31 decembrie-1 ianuarie - Oratoriul este închis.
- 2-14 ianuarie - Oratoriul este deschis zilnic între orele 15.00-18.00.
Și a fost „Vara Împreună” 2017
20 august 2017.
În perioada 31 iulie - 11 august, pe o căldură toridă, peste 250 de copii au luat cu asalt curtea Oratoriului Murialdo pentru a petrece, ca în fiecare an din 1998 încoace, „Vara Împreună” alături de Cei Trei Muschetari, personajele care s-au produs pe scena exterioară frumos decorată pentru acest eveniment.
Copiii, organizați conform tradiției în echipe colorate, au fost însoțiți timp de două săptămâni de 50 de animatori, ajutați la rândul lor de o echipă de cercetași voluntari venită din Italia, care i-au insoțit pe parcursul fiecarei zile la activitațile cunoscute și pline de veselie ale „Verii Împreună”: scenete, dansuri, activități de grup, jocuri sportive, lucru manual. Deoarece invitații italieni nu cunoșteau limba română, s-au înțeles cu sutele de copii prezenți în curtea Oratoriului in... engleză.
În ultima zi, ca în fiecare an, a avut loc în prezența părinților și a publicului din Popești-Leordeni serata finală și spectacolul prezentat cu talent de fiecare echipă (roșii, verzii, albaștrii, galbenii), la finalul căreia a rezultat și un câștigător.
Premiul pentru tinerii animatori (dintre cercetașii Oratoriului), fără de care „Vara Împreună” nu ar fi fost posibilă, a constat într-o săptămână la munte.
Fotografii de la „Vara Împreună”, aici.

Termeni de Utilizare   |  Politica de confidentialitate
Copyright 2010 Fundatia Leonardo Murialdo