20 august 2017

Biblioteca Publica Murialdo
      

Biblioteca Publică Murialdo a fost creată de Fundaţia Leonardo Murialdo în martie 2006, cu scopul de a sprijini activităţile de formare a copiilor şi tinerilor, pe plan cultural, moral sau profesional, mai ales a celor săraci şi defavorizaţi. Ulterior, prin asociere cu Primăria oraşului Popeşti-Leordeni, biblioteca a devenit biblioteca publică a oraşului, fiind deschisă astfel întregii comunităţi.

Prin structura şi serviciile sale biblioteca răspunde nevoilor de informare, documentare, studiu şi recreere ale comunităţii locale, care nu dispune de o altă bibliotecă publică, oferind accesul la o gamă diversă de surse documentare şi la servicii de bibliotecă moderne. Astăzi, după cinci ani, biblioteca are structura unui Centru de Documentare şi Informare modern (CDI), inspirându-se din proiecte asemănătoare şi dispunând de experienţa bogată a activităţilor educative, culturale şi recreative oferite de Fundaţie.

     

   Obiectivele generale ale Bibliotecii Publice Murialdo:


• Asigurarea unui spaţiu adecvat şi a mijloacelor necesare pentru documentare, informare, studiu, recreere şi proiecte culturale, spaţiu destinat comunităţii locale şcolare şi adulte. Prin aceasta biblioteca doreşte să susţină în contextul comunităţii locale procesul de educaţie permanentă, de informare şi familiarizarea cu civilizaţia informaţiei, pentru îmbunătăţirea calităţii vieţii în zonă.
• Asigurarea accesului comunităţii locale la instrumente de informare şi documentare moderne, la colecţii de cărţi, filme sau documente în format electronic, la cursuri, programe şi manifestări culturale.
• Sprijinirea şcolilor în implementarea politicilor educaţionale.
• Asigurarea unui fond documentar de specialitate pentru profesori şi învăţători (literatură pedagogică, manuale, culegeri, lecţii multimedia, filme educative, resurse Internet, etc.) şi a unor spaţii pentru proiectele acestora cu elevii.
• Asigurarea, mai ales pentru copii şi tineri, a unui ambient educativ, o alternativă la cultura străzii, în care să poată descoperi importanţa studiului pentru realizarea personală şi dezvoltarea propriei personalităţi.
• Asigurarea continuităţii procesului de formare şcolară a acelor copii şi tineri care nu dispun de mijloace adecvate (spaţiu pentru lecţii, dicţionare, carte şcolară pentru împrumut la domiciliu, informaţii pentru referate, etc.) în scopul reducerii minusului formativ în raport cu alţii de aceeaşi vîrstă şi realizarea egalităţii de şanse.
• Educarea copiilor şi tinerilor pentru un alt mod de a petrece timpul liber.
• Sprijinirea proiectelor Centrului de Formare Profesională şi Centrului de Tineret ale Fundaţiei.
• Promovarea unui mediu formativ în concordanţă cu obiectivul integrării europene a societăţii româneşti.

  În anul 2010 biblioteca dispune de:

• 2 bibliotecari angajaţi cu normă întreagă de Primăria oraşului Popeşti-Leordeni.
• 1 sală de lectură modernă cu 12 locuri, cu mobilier de bibliotecă şi colecţii de 2.000 volume.
• 1 sală cu rafturi în acces liber, având spaţiu de creştere de 13.000 de volume.
• un fond de carte de peste 6.500 de volume.
• un fond de documente multimedia, filme artistice, documentare, muzică, cursuri de peste 300 unităţi.
• peste 700 de cititori înscrişi.
• 6 calculatoare dotate cu Windows XP, Office XP şi conectate la Internet.
• un catalog online modern, accesibil prin intermediul site-ului bibliotecii.
• 1 imprimantă laser color.
• 2 imprimante laser.
• un punct multimedia - VHS,DVD, ecran LCD.

Web: www.bibliotecamurialdo.ro
  Facebook
Twitter

Rss    

Mail

Delicious

Linkedin

YouT  

Blog

Vara Împreună 2017 cu „Cei Trei Muschetari”
20 iulie 2017.
Ca în fiecare an, între 31 iulie și 11 august la Oratoriul Murialdo din Popești-Leordeni va avea loc „Vara Împreună”, mult așteptată de copiii și părinții din Popești-Leordeni și nu numai. Tema verii 2017 este „Cei Trei Muschetari”.
În acest an înscrierile se fac la biroul Oratoriului până la sfârșitul lunii iulie și sunt așteptați copii cu vârste între 6 și 14 ani (clasele I-VIII). Taxa de înscriere este de 20 lei pentru fiecare participant.
Programul se va desfășura în spațiul special amenajat în curtea Oratoriului și va avea loc zilnic între orele 14.30-18.30 (exceptând sâmbăta și duminica).
Participanții de toate vârstele sunt rugați de organizatori să nu uite să-și ia în rucsac apă potabilă.
Vă așteptăm cu drag!
Zilele Oratoriului - selectie foto
29 mai 2017.
Puteți vizualiza un album foto de la Zilele Oratoriului aici.
Zilele Oratoriului - 18-21 mai
12 mai 2017.
Oratoriul Leonardo Murialdo din Popești-Leordeni vă așteaptă în perioada 18-21 mai pentru a sărbători împreună „Zilele Oratorului”.
Programul sărbătorii va fi următorul:
Joi 18 mai, ora 19.00 - Sf. Liturghie în cinstea Sf. Leonardo Murialdo, patronul Oratoriului. Liturghia va fi animată de corul Murialdo.
Vineri 19 mai, ora 18.00 - Spectacolul copiilor de la Centru de Zi Nadino.
Programul de Paste al Oratoriului
13 aprilie 2017.
In perioada14-17 aprilie (vineri-luni) Oratoriul Leonardo Murialdo va fi inchis publicului. Biblioteca Publica va fi inchisa in perioada 14-18 aprilie.
Programul Sfintelor Liturghii celebrate la Biserica Oratoriului este urmatorul:
-Duminica Pastelui: ora 12.00.
-Luni 17 aprilie: ora 12.00.
-Marti 18 aprilie: ora 18.00.

Va dorim un Paste binecuvantat!
Festivalul Primăverii la Oratoriu
2 martie 2017.
Duminică, 5 martie, la Oratoriul Leonardo Murialdo va avea loc Festivalul Primăverii, eveniment organizat de Grupul Mămicilor din Popești-Leordeni și Oratoriu. Programul evenimentului este unul foarte bogat și atractiv și va curprinde ateliere de creație pentru copii, o expoziție de articole handmade, momente artistice și piesa de teatru „Aventuri în grădina iepurașilor”.
Termeni de Utilizare   |  Politica de confidentialitate
Copyright 2010 Fundatia Leonardo Murialdo