26 aprilie 2019

Biblioteca Publica Murialdo
      

Biblioteca Publică Murialdo a fost creată de Fundaţia Leonardo Murialdo în martie 2006, cu scopul de a sprijini activităţile de formare a copiilor şi tinerilor, pe plan cultural, moral sau profesional, mai ales a celor săraci şi defavorizaţi. Ulterior, prin asociere cu Primăria oraşului Popeşti-Leordeni, biblioteca a devenit biblioteca publică a oraşului, fiind deschisă astfel întregii comunităţi.

Prin structura şi serviciile sale biblioteca răspunde nevoilor de informare, documentare, studiu şi recreere ale comunităţii locale, care nu dispune de o altă bibliotecă publică, oferind accesul la o gamă diversă de surse documentare şi la servicii de bibliotecă moderne. Astăzi, după cinci ani, biblioteca are structura unui Centru de Documentare şi Informare modern (CDI), inspirându-se din proiecte asemănătoare şi dispunând de experienţa bogată a activităţilor educative, culturale şi recreative oferite de Fundaţie.

     

   Obiectivele generale ale Bibliotecii Publice Murialdo:


• Asigurarea unui spaţiu adecvat şi a mijloacelor necesare pentru documentare, informare, studiu, recreere şi proiecte culturale, spaţiu destinat comunităţii locale şcolare şi adulte. Prin aceasta biblioteca doreşte să susţină în contextul comunităţii locale procesul de educaţie permanentă, de informare şi familiarizarea cu civilizaţia informaţiei, pentru îmbunătăţirea calităţii vieţii în zonă.
• Asigurarea accesului comunităţii locale la instrumente de informare şi documentare moderne, la colecţii de cărţi, filme sau documente în format electronic, la cursuri, programe şi manifestări culturale.
• Sprijinirea şcolilor în implementarea politicilor educaţionale.
• Asigurarea unui fond documentar de specialitate pentru profesori şi învăţători (literatură pedagogică, manuale, culegeri, lecţii multimedia, filme educative, resurse Internet, etc.) şi a unor spaţii pentru proiectele acestora cu elevii.
• Asigurarea, mai ales pentru copii şi tineri, a unui ambient educativ, o alternativă la cultura străzii, în care să poată descoperi importanţa studiului pentru realizarea personală şi dezvoltarea propriei personalităţi.
• Asigurarea continuităţii procesului de formare şcolară a acelor copii şi tineri care nu dispun de mijloace adecvate (spaţiu pentru lecţii, dicţionare, carte şcolară pentru împrumut la domiciliu, informaţii pentru referate, etc.) în scopul reducerii minusului formativ în raport cu alţii de aceeaşi vîrstă şi realizarea egalităţii de şanse.
• Educarea copiilor şi tinerilor pentru un alt mod de a petrece timpul liber.
• Sprijinirea proiectelor Centrului de Formare Profesională şi Centrului de Tineret ale Fundaţiei.
• Promovarea unui mediu formativ în concordanţă cu obiectivul integrării europene a societăţii româneşti.

  În anul 2010 biblioteca dispune de:

• 2 bibliotecari angajaţi cu normă întreagă de Primăria oraşului Popeşti-Leordeni.
• 1 sală de lectură modernă cu 12 locuri, cu mobilier de bibliotecă şi colecţii de 2.000 volume.
• 1 sală cu rafturi în acces liber, având spaţiu de creştere de 13.000 de volume.
• un fond de carte de peste 6.500 de volume.
• un fond de documente multimedia, filme artistice, documentare, muzică, cursuri de peste 300 unităţi.
• peste 700 de cititori înscrişi.
• 6 calculatoare dotate cu Windows XP, Office XP şi conectate la Internet.
• un catalog online modern, accesibil prin intermediul site-ului bibliotecii.
• 1 imprimantă laser color.
• 2 imprimante laser.
• un punct multimedia - VHS,DVD, ecran LCD.

Web: www.bibliotecamurialdo.ro
  Facebook
Twitter

Rss    

Mail

Delicious

Linkedin

YouT  

Blog

Zilele Oratoriului - 17-20 mai 2018
11 mai 2018.
Oratoriul Leonardo Murialdo vă așteaptă în perioada 17-20 mai să sărbătorim împreună Zilele Oratoriului.
Programul sărbătorii cuprine:
-Joi 17 mai, ora 18.00: Serbarea Familiei organizată de copiii Centrului de Zi Nadino
-Vineri 18 mai, ora 19.00: Celebrarea Liturghiei de hram a Bisericii Sf. Leonardo Murialdo. Liturghia va fi animată de Corul Murialdo; ora 20.30: veghea de Rusalii în curtea Oratoriului (foc de tabără).
-Sâmbătă 19 mai, ora 16.00: Competiții sportive pentru copii și părinți organizate de Cercetașii C.L. Regina Sf. Rozariu; Turneul de fotbal Cupa Prieteniei, organizat între echipe de tineri din Popești-Leordeni.
-Duminică 20 mai, orele 13.00-18.00: Târg caritabil; Program artistic pregătit de Șezătoarea Sânzienelor, Greierașii Murialdo, Mămicile dansatoare din comunitatea noastră și alți invitați surpriză; Mici și băuturi răcoritoare; Prăjituri pregătite de mămicile din Popești-Leordeni și de mămicile cercetașilor; Finala Cupei Prieteniei la fotbal; multe alte surprize.

Festivalul Primăverii la Oratoriu
6 martie 2018.
Duminică 11 martie, de la orele 13.00, la Oratoriul Murialdo va avea loc ediția a doua a „Festivalului Primăverii”, eveniment organizat de Oratoriu în colaborare cu Mămicile din Popești-Leordeni.
Programul festivalului cuprinde un târg caritabil (cu diferite obiecte la prețuri mici), un spectacol artistic, pregătit de Greierașii Murialdo, Mămicile din Popești-Leordeni și Cercetașii Oratoriului, și o ofertă bogată de prăjituri pregătite de mămici. Banii obținuți în cadrul acestui festival vor fi donați pentru un caz social.
Vă așteptăm cu drag.

Concert la Oratoriu
6 martie 2018.
Sâmbătă 10 martie, de la ora 19.00, la Oratoriul Murialdo va avea loc o meditație pentru Postul Mare intitulată „Stabat mater”, care va fi ținută de pr. Emil Moraru. Meditația va fi urmată un concert vocal-instrumental Giovanni Battista Pergolesi, cu participarea corului de tineri din parohia romano-catolică „Regina Sf. Rozariu” din Popești-Leordeni și a Corului mare Leonardo Murialdo. La final, participanții vor primi binecuvântarea cu relicva coroanei de spini a Mântuitorului pe care a folosit-o și Fericitul Vladimir Ghika. Intrarea este liberă. Vă așteptăm cu drag.
Programul de sărbători al Oratoriului
20 decembrie 2017.
În perioada sărbătorilor de iarnă Oratoriul Murialdo va avea următorul program:

- 24-26 decembrie - Oratoriul este inchis.
- 27-29 decembrie - „Iarna Împreună” (14.30-17.30. Înscrierile la Biroul Oratoriului începând cu 19 decembrie. Costul inscrierii este de 5 lei/persoană).
- 31 decembrie-1 ianuarie - Oratoriul este închis.
- 2-14 ianuarie - Oratoriul este deschis zilnic între orele 15.00-18.00.
Și a fost „Vara Împreună” 2017
20 august 2017.
În perioada 31 iulie - 11 august, pe o căldură toridă, peste 250 de copii au luat cu asalt curtea Oratoriului Murialdo pentru a petrece, ca în fiecare an din 1998 încoace, „Vara Împreună” alături de Cei Trei Muschetari, personajele care s-au produs pe scena exterioară frumos decorată pentru acest eveniment.
Copiii, organizați conform tradiției în echipe colorate, au fost însoțiți timp de două săptămâni de 50 de animatori, ajutați la rândul lor de o echipă de cercetași voluntari venită din Italia, care i-au insoțit pe parcursul fiecarei zile la activitațile cunoscute și pline de veselie ale „Verii Împreună”: scenete, dansuri, activități de grup, jocuri sportive, lucru manual. Deoarece invitații italieni nu cunoșteau limba română, s-au înțeles cu sutele de copii prezenți în curtea Oratoriului in... engleză.
În ultima zi, ca în fiecare an, a avut loc în prezența părinților și a publicului din Popești-Leordeni serata finală și spectacolul prezentat cu talent de fiecare echipă (roșii, verzii, albaștrii, galbenii), la finalul căreia a rezultat și un câștigător.
Premiul pentru tinerii animatori (dintre cercetașii Oratoriului), fără de care „Vara Împreună” nu ar fi fost posibilă, a constat într-o săptămână la munte.
Fotografii de la „Vara Împreună”, aici.

Termeni de Utilizare   |  Politica de confidentialitate
Copyright 2010 Fundatia Leonardo Murialdo