23 aprilie 2018

Întrebări
Fundaţia Leonardo Murialdo este o organizaţie religioasă care urmăreşte să facă prozelitism ?
Nu. Fundaţia a fost creată în 1999 de Congregaţia Sfântului Iosif, comunitate catolică ce are drept scop educarea şi ajutorarea copiilor, tinerilor şi familiilor pe plan cultural, profesional şi material.
În statutul fundaţiei nu sunt prevăzute activităţi cu caracter religios, ci doar activităţi de natură educativă, culturală sau recreative. De aceea orice tânăr are acces la aceste activităţi, fără nici o discriminare. Principiile non-discriminării şi egalităţii de şanse stau la baza activităţilor fundaţiei noastre.
În timp, ne-am câştigat în rândurile comunităţii locale o imagine pozitivă şi credibilitate, colaborând cu instituţiile publice mai ales în proiecte de educaţie şi asistenţă socială.

Care este programul zilnic al Oratoriului ?
Programul Centrului de Tineret-Oratoriul:
Marţi-Vineri 16.00-19.00
Sâmbătă-Duminică 15.00 -19.00

De ce dotări dispune Fundaţia ?
Dispunem de spaţii şi dotări destinate activităţilor pentru tineri, copii şi familii. Astfel pot fi enumerate 5 terenuri de sport moderne, o sală de spectacole şi conferinţe cu echipament modern, o sală de jocuri, 3 săli de cursuri şi activităţi, 2 săli de clasă pentru elevi, 2 laboratoare informatice şi o bibliotecă publică.

Spaţiile şi dotările Fundaţiei pot fi închiriate sau solicitate şi de alte organizaţii ?
Da, inclusiv cu oportunităţi de cazare, cu condiţia ca activităţile care se vor desfăşura să fie activităţi de formare pentru copii, tineri sau familii. Pentru contact şi o eventuală programare vizitaţi secţiunea Contact a site-ului.

Fundaţia poate găzdui pe terenurile sale de sport concursuri şi manifestări sportive ?
Răspunsul este identic cu cel de la întrebarea precedentă.

Acceptaţi colaborarea cu voluntari?
Da. Colaborăm deja cu voluntari în toate departamentele şi suntem deschişi oricărei oferte de voluntariat care este conformă cu scopurile noastre.

Este deschisă Fundaţia către idei sau sugestii pentru îmbunătăţirea şi diversificarea activităţilor ?
Da. Suntem mereu atenţi la sugestiile care vin de la beneficiarii tuturor departamentelor noastre. Pentru orice sugestie puteţi să ne contactaţi la adresele de e-mail indicate la secţiunea Contact.


  Facebook
Twitter

Rss    

Mail

Delicious

Linkedin

YouT  

Blog

Festivalul Primăverii la Oratoriu
6 martie 2018.
Duminică 11 martie, de la orele 13.00, la Oratoriul Murialdo va avea loc ediția a doua a „Festivalului Primăverii”, eveniment organizat de Oratoriu în colaborare cu Mămicile din Popești-Leordeni.
Programul festivalului cuprinde un târg caritabil (cu diferite obiecte la prețuri mici), un spectacol artistic, pregătit de Greierașii Murialdo, Mămicile din Popești-Leordeni și Cercetașii Oratoriului, și o ofertă bogată de prăjituri pregătite de mămici. Banii obținuți în cadrul acestui festival vor fi donați pentru un caz social.
Vă așteptăm cu drag.

Concert la Oratoriu
6 martie 2018.
Sâmbătă 10 martie, de la ora 19.00, la Oratoriul Murialdo va avea loc o meditație pentru Postul Mare intitulată „Stabat mater”, care va fi ținută de pr. Emil Moraru. Meditația va fi urmată un concert vocal-instrumental Giovanni Battista Pergolesi, cu participarea corului de tineri din parohia romano-catolică „Regina Sf. Rozariu” din Popești-Leordeni și a Corului mare Leonardo Murialdo. La final, participanții vor primi binecuvântarea cu relicva coroanei de spini a Mântuitorului pe care a folosit-o și Fericitul Vladimir Ghika. Intrarea este liberă. Vă așteptăm cu drag.
Programul de sărbători al Oratoriului
20 decembrie 2017.
În perioada sărbătorilor de iarnă Oratoriul Murialdo va avea următorul program:

- 24-26 decembrie - Oratoriul este inchis.
- 27-29 decembrie - „Iarna Împreună” (14.30-17.30. Înscrierile la Biroul Oratoriului începând cu 19 decembrie. Costul inscrierii este de 5 lei/persoană).
- 31 decembrie-1 ianuarie - Oratoriul este închis.
- 2-14 ianuarie - Oratoriul este deschis zilnic între orele 15.00-18.00.
Și a fost „Vara Împreună” 2017
20 august 2017.
În perioada 31 iulie - 11 august, pe o căldură toridă, peste 250 de copii au luat cu asalt curtea Oratoriului Murialdo pentru a petrece, ca în fiecare an din 1998 încoace, „Vara Împreună” alături de Cei Trei Muschetari, personajele care s-au produs pe scena exterioară frumos decorată pentru acest eveniment.
Copiii, organizați conform tradiției în echipe colorate, au fost însoțiți timp de două săptămâni de 50 de animatori, ajutați la rândul lor de o echipă de cercetași voluntari venită din Italia, care i-au insoțit pe parcursul fiecarei zile la activitațile cunoscute și pline de veselie ale „Verii Împreună”: scenete, dansuri, activități de grup, jocuri sportive, lucru manual. Deoarece invitații italieni nu cunoșteau limba română, s-au înțeles cu sutele de copii prezenți în curtea Oratoriului in... engleză.
În ultima zi, ca în fiecare an, a avut loc în prezența părinților și a publicului din Popești-Leordeni serata finală și spectacolul prezentat cu talent de fiecare echipă (roșii, verzii, albaștrii, galbenii), la finalul căreia a rezultat și un câștigător.
Premiul pentru tinerii animatori (dintre cercetașii Oratoriului), fără de care „Vara Împreună” nu ar fi fost posibilă, a constat într-o săptămână la munte.
Fotografii de la „Vara Împreună”, aici.

Vara Împreună 2017 cu „Cei Trei Muschetari”
20 iulie 2017.
Ca în fiecare an, între 31 iulie și 11 august la Oratoriul Murialdo din Popești-Leordeni va avea loc „Vara Împreună”, mult așteptată de copiii și părinții din Popești-Leordeni și nu numai. Tema verii 2017 este „Cei Trei Muschetari”.
În acest an înscrierile se fac la biroul Oratoriului până la sfârșitul lunii iulie și sunt așteptați copii cu vârste între 6 și 14 ani (clasele I-VIII). Taxa de înscriere este de 20 lei pentru fiecare participant.
Programul se va desfășura în spațiul special amenajat în curtea Oratoriului și va avea loc zilnic între orele 14.30-18.30 (exceptând sâmbăta și duminica).
Participanții de toate vârstele sunt rugați de organizatori să nu uite să-și ia în rucsac apă potabilă.
Vă așteptăm cu drag!
Termeni de Utilizare   |  Politica de confidentialitate
Copyright 2010 Fundatia Leonardo Murialdo