20 august 2017

Congregatia iosefină
Naşterea Congregaţiei

Sfântul Iosif l-a inspirat pe Murialdo în întreaga sa viaţă şi acestui sfânt a vrut să-i încredinţeze congregaţia fondată de el în anul 1873. Sfântul Iosif este modelul de la care iosefinii se inspiră: ascultarea promptă a voinţei Tatălui în spirit de credinţă; alegerea evanghelică a vieţii sărace, ascunse, de muncă pentru Cristos; iubire plină de reverenţă în "educarea creştină a tinerilor săraci, orfani şi abandonaţi"; spiritul de familie trăit în umilinţă, în iubire şi în primirea  faţă de toti, în special a celor mai umili; angajamentul în formarea profesională a tinerilor muncitori. Aceştia din urmă nutresc o mare încredere în Sfântul Iosif, invocat în mod tradiţional ca "sfântul nostru".
Lui i se adresează Murialdo pentru soluţionarea oricărei probleme şi încredinţează protecţiei sale casa, tinerii şi întreaga congregaţie. Mai mult, consideră ca specifică datoria de a răspândi în Biserică venerarea acestuia.Pe 19 martie 1873 în umila capelă a Colegiului Micilor Mesteşugari, dedicată soţului Fecioarei Maria, Sfântul Leonardo Murialdo a fondat Congregaţia Sfântului Iosif, în faţa icoanei de mai sus.El a celebrat Sfânta Liturghie, a ţinut un scurt discurs şi, după invocarea Duhului Sfânt, îngenunchiat în faţa altarului, a făcut primul profesiunea religioasă. După el au urmat preoţii Giulio Costantino,  Eugenio Reffo, Sebastiano Mussetti şi seminariştii Marcello Pagliero şi Pier Giuseppe Milanese.
După citirea şi semnarea verbalului de fondare a fost oferită şi prinsă de icoana Sfântului Iosif, o inimă de aur, în semn de recunoştinţă. În aceeaşi zi cei şase membri ai Congregaţiei au mers la sanctuarul Maria Mangâietoarea pentru a mulţumi Fecioarei şi a cere binecuvântarea sa.
  Facebook
Twitter

Rss    

Mail

Delicious

Linkedin

YouT  

Blog

Vara Împreună 2017 cu „Cei Trei Muschetari”
20 iulie 2017.
Ca în fiecare an, între 31 iulie și 11 august la Oratoriul Murialdo din Popești-Leordeni va avea loc „Vara Împreună”, mult așteptată de copiii și părinții din Popești-Leordeni și nu numai. Tema verii 2017 este „Cei Trei Muschetari”.
În acest an înscrierile se fac la biroul Oratoriului până la sfârșitul lunii iulie și sunt așteptați copii cu vârste între 6 și 14 ani (clasele I-VIII). Taxa de înscriere este de 20 lei pentru fiecare participant.
Programul se va desfășura în spațiul special amenajat în curtea Oratoriului și va avea loc zilnic între orele 14.30-18.30 (exceptând sâmbăta și duminica).
Participanții de toate vârstele sunt rugați de organizatori să nu uite să-și ia în rucsac apă potabilă.
Vă așteptăm cu drag!
Zilele Oratoriului - selectie foto
29 mai 2017.
Puteți vizualiza un album foto de la Zilele Oratoriului aici.
Zilele Oratoriului - 18-21 mai
12 mai 2017.
Oratoriul Leonardo Murialdo din Popești-Leordeni vă așteaptă în perioada 18-21 mai pentru a sărbători împreună „Zilele Oratorului”.
Programul sărbătorii va fi următorul:
Joi 18 mai, ora 19.00 - Sf. Liturghie în cinstea Sf. Leonardo Murialdo, patronul Oratoriului. Liturghia va fi animată de corul Murialdo.
Vineri 19 mai, ora 18.00 - Spectacolul copiilor de la Centru de Zi Nadino.
Programul de Paste al Oratoriului
13 aprilie 2017.
In perioada14-17 aprilie (vineri-luni) Oratoriul Leonardo Murialdo va fi inchis publicului. Biblioteca Publica va fi inchisa in perioada 14-18 aprilie.
Programul Sfintelor Liturghii celebrate la Biserica Oratoriului este urmatorul:
-Duminica Pastelui: ora 12.00.
-Luni 17 aprilie: ora 12.00.
-Marti 18 aprilie: ora 18.00.

Va dorim un Paste binecuvantat!
Festivalul Primăverii la Oratoriu
2 martie 2017.
Duminică, 5 martie, la Oratoriul Leonardo Murialdo va avea loc Festivalul Primăverii, eveniment organizat de Grupul Mămicilor din Popești-Leordeni și Oratoriu. Programul evenimentului este unul foarte bogat și atractiv și va curprinde ateliere de creație pentru copii, o expoziție de articole handmade, momente artistice și piesa de teatru „Aventuri în grădina iepurașilor”.
Termeni de Utilizare   |  Politica de confidentialitate
Copyright 2010 Fundatia Leonardo Murialdo