22 ianuarie 2018

Congregatia iosefină
Naşterea Congregaţiei

Sfântul Iosif l-a inspirat pe Murialdo în întreaga sa viaţă şi acestui sfânt a vrut să-i încredinţeze congregaţia fondată de el în anul 1873. Sfântul Iosif este modelul de la care iosefinii se inspiră: ascultarea promptă a voinţei Tatălui în spirit de credinţă; alegerea evanghelică a vieţii sărace, ascunse, de muncă pentru Cristos; iubire plină de reverenţă în "educarea creştină a tinerilor săraci, orfani şi abandonaţi"; spiritul de familie trăit în umilinţă, în iubire şi în primirea  faţă de toti, în special a celor mai umili; angajamentul în formarea profesională a tinerilor muncitori. Aceştia din urmă nutresc o mare încredere în Sfântul Iosif, invocat în mod tradiţional ca "sfântul nostru".
Lui i se adresează Murialdo pentru soluţionarea oricărei probleme şi încredinţează protecţiei sale casa, tinerii şi întreaga congregaţie. Mai mult, consideră ca specifică datoria de a răspândi în Biserică venerarea acestuia.Pe 19 martie 1873 în umila capelă a Colegiului Micilor Mesteşugari, dedicată soţului Fecioarei Maria, Sfântul Leonardo Murialdo a fondat Congregaţia Sfântului Iosif, în faţa icoanei de mai sus.El a celebrat Sfânta Liturghie, a ţinut un scurt discurs şi, după invocarea Duhului Sfânt, îngenunchiat în faţa altarului, a făcut primul profesiunea religioasă. După el au urmat preoţii Giulio Costantino,  Eugenio Reffo, Sebastiano Mussetti şi seminariştii Marcello Pagliero şi Pier Giuseppe Milanese.
După citirea şi semnarea verbalului de fondare a fost oferită şi prinsă de icoana Sfântului Iosif, o inimă de aur, în semn de recunoştinţă. În aceeaşi zi cei şase membri ai Congregaţiei au mers la sanctuarul Maria Mangâietoarea pentru a mulţumi Fecioarei şi a cere binecuvântarea sa.
  Facebook
Twitter

Rss    

Mail

Delicious

Linkedin

YouT  

Blog

Programul de sărbători al Oratoriului
20 decembrie 2017.
În perioada sărbătorilor de iarnă Oratoriul Murialdo va avea următorul program:

- 24-26 decembrie - Oratoriul este inchis.
- 27-29 decembrie - „Iarna Împreună” (14.30-17.30. Înscrierile la Biroul Oratoriului începând cu 19 decembrie. Costul inscrierii este de 5 lei/persoană).
- 31 decembrie-1 ianuarie - Oratoriul este închis.
- 2-14 ianuarie - Oratoriul este deschis zilnic între orele 15.00-18.00.
Și a fost „Vara Împreună” 2017
20 august 2017.
În perioada 31 iulie - 11 august, pe o căldură toridă, peste 250 de copii au luat cu asalt curtea Oratoriului Murialdo pentru a petrece, ca în fiecare an din 1998 încoace, „Vara Împreună” alături de Cei Trei Muschetari, personajele care s-au produs pe scena exterioară frumos decorată pentru acest eveniment.
Copiii, organizați conform tradiției în echipe colorate, au fost însoțiți timp de două săptămâni de 50 de animatori, ajutați la rândul lor de o echipă de cercetași voluntari venită din Italia, care i-au insoțit pe parcursul fiecarei zile la activitațile cunoscute și pline de veselie ale „Verii Împreună”: scenete, dansuri, activități de grup, jocuri sportive, lucru manual. Deoarece invitații italieni nu cunoșteau limba română, s-au înțeles cu sutele de copii prezenți în curtea Oratoriului in... engleză.
În ultima zi, ca în fiecare an, a avut loc în prezența părinților și a publicului din Popești-Leordeni serata finală și spectacolul prezentat cu talent de fiecare echipă (roșii, verzii, albaștrii, galbenii), la finalul căreia a rezultat și un câștigător.
Premiul pentru tinerii animatori (dintre cercetașii Oratoriului), fără de care „Vara Împreună” nu ar fi fost posibilă, a constat într-o săptămână la munte.
Fotografii de la „Vara Împreună”, aici.

Vara Împreună 2017 cu „Cei Trei Muschetari”
20 iulie 2017.
Ca în fiecare an, între 31 iulie și 11 august la Oratoriul Murialdo din Popești-Leordeni va avea loc „Vara Împreună”, mult așteptată de copiii și părinții din Popești-Leordeni și nu numai. Tema verii 2017 este „Cei Trei Muschetari”.
În acest an înscrierile se fac la biroul Oratoriului până la sfârșitul lunii iulie și sunt așteptați copii cu vârste între 6 și 14 ani (clasele I-VIII). Taxa de înscriere este de 20 lei pentru fiecare participant.
Programul se va desfășura în spațiul special amenajat în curtea Oratoriului și va avea loc zilnic între orele 14.30-18.30 (exceptând sâmbăta și duminica).
Participanții de toate vârstele sunt rugați de organizatori să nu uite să-și ia în rucsac apă potabilă.
Vă așteptăm cu drag!
Zilele Oratoriului - selectie foto
29 mai 2017.
Puteți vizualiza un album foto de la Zilele Oratoriului aici.
Zilele Oratoriului - 18-21 mai
12 mai 2017.
Oratoriul Leonardo Murialdo din Popești-Leordeni vă așteaptă în perioada 18-21 mai pentru a sărbători împreună „Zilele Oratorului”.
Programul sărbătorii va fi următorul:
Joi 18 mai, ora 19.00 - Sf. Liturghie în cinstea Sf. Leonardo Murialdo, patronul Oratoriului. Liturghia va fi animată de corul Murialdo.
Vineri 19 mai, ora 18.00 - Spectacolul copiilor de la Centru de Zi Nadino.
Termeni de Utilizare   |  Politica de confidentialitate
Copyright 2010 Fundatia Leonardo Murialdo