20 august 2017

Iosefinii in Romania
Popeşti-Leordeni şi Roman

Fraternităţile iosefine din Popeşti-Leordeni şi Roman sunt formate din călugări-preoţi şi aspiranţi ai Congregaţiei Sfântului Iosif, aparţinând Provinciei italiene. Aceştia s-au stabilit în România în anul 1998 şi au ales ca loc pentru desfăşurarea activităţilor pastorale, la sugestia Arhiepiscopului de Bucureşti, Î.P.S. Ioan Robu, oraşul Popeşti-Leordeni, unde trăieşte o importantă comunitate catolică. În anul 2000 a început construirea casei comunităţii iar în anul 2002 construirea Centrului de Tineret- Oratoriul. În anul 2004 acestea au fost inaugurate cu binecuvântarea Arhiepiscopului. Actualmente fraternitatea din Popeşti-Leordeni este compusă din 3 confraţi: Pr. Superior Elio Rossetto şi Fr. Marco De Magistris şi Pr. Marius .

    

Carisma iosefinilor şi deci şi a fraternităţilor din România este de a experimenta că Dumnezeu iubeşte cel dintâi fiecare persoană umană, în mod personal, în fiecare moment, infinit şi milostiv. De aici decurge şi misiunea lor, anume de a primi şi de a duce altora iubirea infinită a lui Dumnezeu. Concret, aceştia se simt chemaţi să vestească Evanghelia şi să edifice valorile Împărăţiei între tinerii de azi, mai ales în rândurile celor mai săraci, defavorizaţi. Capela fraternităţii din Popeşti-Leordeni, prin iconografia şi simplitatea sa exprimă pe deplin această carismă.
În România activitatea iosefinilor se desfăşoară pe două planuri: se implică direct pentru formarea spirituală a tinerilor, în colaborare cu comunităţile catolice iar pentru activităţile educative, culturale, recreative, sociale şi caritabile au creat Fundaţia Leonardo Murialdo.

Între activităţile de formare spirituală pot fi enumerate oferirea de îndrumare spirituală, cateheze, reculegeri, învăţături religioase, activităţi culturale cu tentă sprituală, activităţi legate de marile sărbători religioase, implicarea copiilor şi tinerilor în activităţile spirituale ale diecezelor şi ale parohiilor romano-catolice, liturghia tinerilor, pregătirea pentru viaţa creştină, pregătirea pentru viaţa de familie, etc.
Pe lângă acestea iosefinii oferă ospitalitate, în spiritul Evangheliei, şi altor comunităţi religioase, pentru programe de formare spirituală şi evanghelizare, în conformitate cu vocaţia Congregaţiei.

   

  
  
  Facebook
Twitter

Rss    

Mail

Delicious

Linkedin

YouT  

Blog

Vara Împreună 2017 cu „Cei Trei Muschetari”
20 iulie 2017.
Ca în fiecare an, între 31 iulie și 11 august la Oratoriul Murialdo din Popești-Leordeni va avea loc „Vara Împreună”, mult așteptată de copiii și părinții din Popești-Leordeni și nu numai. Tema verii 2017 este „Cei Trei Muschetari”.
În acest an înscrierile se fac la biroul Oratoriului până la sfârșitul lunii iulie și sunt așteptați copii cu vârste între 6 și 14 ani (clasele I-VIII). Taxa de înscriere este de 20 lei pentru fiecare participant.
Programul se va desfășura în spațiul special amenajat în curtea Oratoriului și va avea loc zilnic între orele 14.30-18.30 (exceptând sâmbăta și duminica).
Participanții de toate vârstele sunt rugați de organizatori să nu uite să-și ia în rucsac apă potabilă.
Vă așteptăm cu drag!
Zilele Oratoriului - selectie foto
29 mai 2017.
Puteți vizualiza un album foto de la Zilele Oratoriului aici.
Zilele Oratoriului - 18-21 mai
12 mai 2017.
Oratoriul Leonardo Murialdo din Popești-Leordeni vă așteaptă în perioada 18-21 mai pentru a sărbători împreună „Zilele Oratorului”.
Programul sărbătorii va fi următorul:
Joi 18 mai, ora 19.00 - Sf. Liturghie în cinstea Sf. Leonardo Murialdo, patronul Oratoriului. Liturghia va fi animată de corul Murialdo.
Vineri 19 mai, ora 18.00 - Spectacolul copiilor de la Centru de Zi Nadino.
Programul de Paste al Oratoriului
13 aprilie 2017.
In perioada14-17 aprilie (vineri-luni) Oratoriul Leonardo Murialdo va fi inchis publicului. Biblioteca Publica va fi inchisa in perioada 14-18 aprilie.
Programul Sfintelor Liturghii celebrate la Biserica Oratoriului este urmatorul:
-Duminica Pastelui: ora 12.00.
-Luni 17 aprilie: ora 12.00.
-Marti 18 aprilie: ora 18.00.

Va dorim un Paste binecuvantat!
Festivalul Primăverii la Oratoriu
2 martie 2017.
Duminică, 5 martie, la Oratoriul Leonardo Murialdo va avea loc Festivalul Primăverii, eveniment organizat de Grupul Mămicilor din Popești-Leordeni și Oratoriu. Programul evenimentului este unul foarte bogat și atractiv și va curprinde ateliere de creație pentru copii, o expoziție de articole handmade, momente artistice și piesa de teatru „Aventuri în grădina iepurașilor”.
Termeni de Utilizare   |  Politica de confidentialitate
Copyright 2010 Fundatia Leonardo Murialdo