23 aprilie 2018

Iosefinii in Romania
Popeşti-Leordeni şi Roman

Fraternităţile iosefine din Popeşti-Leordeni şi Roman sunt formate din călugări-preoţi şi aspiranţi ai Congregaţiei Sfântului Iosif, aparţinând Provinciei italiene. Aceştia s-au stabilit în România în anul 1998 şi au ales ca loc pentru desfăşurarea activităţilor pastorale, la sugestia Arhiepiscopului de Bucureşti, Î.P.S. Ioan Robu, oraşul Popeşti-Leordeni, unde trăieşte o importantă comunitate catolică. În anul 2000 a început construirea casei comunităţii iar în anul 2002 construirea Centrului de Tineret- Oratoriul. În anul 2004 acestea au fost inaugurate cu binecuvântarea Arhiepiscopului. Actualmente fraternitatea din Popeşti-Leordeni este compusă din 3 confraţi: Pr. Superior Elio Rossetto şi Fr. Marco De Magistris şi Pr. Marius .

    

Carisma iosefinilor şi deci şi a fraternităţilor din România este de a experimenta că Dumnezeu iubeşte cel dintâi fiecare persoană umană, în mod personal, în fiecare moment, infinit şi milostiv. De aici decurge şi misiunea lor, anume de a primi şi de a duce altora iubirea infinită a lui Dumnezeu. Concret, aceştia se simt chemaţi să vestească Evanghelia şi să edifice valorile Împărăţiei între tinerii de azi, mai ales în rândurile celor mai săraci, defavorizaţi. Capela fraternităţii din Popeşti-Leordeni, prin iconografia şi simplitatea sa exprimă pe deplin această carismă.
În România activitatea iosefinilor se desfăşoară pe două planuri: se implică direct pentru formarea spirituală a tinerilor, în colaborare cu comunităţile catolice iar pentru activităţile educative, culturale, recreative, sociale şi caritabile au creat Fundaţia Leonardo Murialdo.

Între activităţile de formare spirituală pot fi enumerate oferirea de îndrumare spirituală, cateheze, reculegeri, învăţături religioase, activităţi culturale cu tentă sprituală, activităţi legate de marile sărbători religioase, implicarea copiilor şi tinerilor în activităţile spirituale ale diecezelor şi ale parohiilor romano-catolice, liturghia tinerilor, pregătirea pentru viaţa creştină, pregătirea pentru viaţa de familie, etc.
Pe lângă acestea iosefinii oferă ospitalitate, în spiritul Evangheliei, şi altor comunităţi religioase, pentru programe de formare spirituală şi evanghelizare, în conformitate cu vocaţia Congregaţiei.

   

  
  
  Facebook
Twitter

Rss    

Mail

Delicious

Linkedin

YouT  

Blog

Festivalul Primăverii la Oratoriu
6 martie 2018.
Duminică 11 martie, de la orele 13.00, la Oratoriul Murialdo va avea loc ediția a doua a „Festivalului Primăverii”, eveniment organizat de Oratoriu în colaborare cu Mămicile din Popești-Leordeni.
Programul festivalului cuprinde un târg caritabil (cu diferite obiecte la prețuri mici), un spectacol artistic, pregătit de Greierașii Murialdo, Mămicile din Popești-Leordeni și Cercetașii Oratoriului, și o ofertă bogată de prăjituri pregătite de mămici. Banii obținuți în cadrul acestui festival vor fi donați pentru un caz social.
Vă așteptăm cu drag.

Concert la Oratoriu
6 martie 2018.
Sâmbătă 10 martie, de la ora 19.00, la Oratoriul Murialdo va avea loc o meditație pentru Postul Mare intitulată „Stabat mater”, care va fi ținută de pr. Emil Moraru. Meditația va fi urmată un concert vocal-instrumental Giovanni Battista Pergolesi, cu participarea corului de tineri din parohia romano-catolică „Regina Sf. Rozariu” din Popești-Leordeni și a Corului mare Leonardo Murialdo. La final, participanții vor primi binecuvântarea cu relicva coroanei de spini a Mântuitorului pe care a folosit-o și Fericitul Vladimir Ghika. Intrarea este liberă. Vă așteptăm cu drag.
Programul de sărbători al Oratoriului
20 decembrie 2017.
În perioada sărbătorilor de iarnă Oratoriul Murialdo va avea următorul program:

- 24-26 decembrie - Oratoriul este inchis.
- 27-29 decembrie - „Iarna Împreună” (14.30-17.30. Înscrierile la Biroul Oratoriului începând cu 19 decembrie. Costul inscrierii este de 5 lei/persoană).
- 31 decembrie-1 ianuarie - Oratoriul este închis.
- 2-14 ianuarie - Oratoriul este deschis zilnic între orele 15.00-18.00.
Și a fost „Vara Împreună” 2017
20 august 2017.
În perioada 31 iulie - 11 august, pe o căldură toridă, peste 250 de copii au luat cu asalt curtea Oratoriului Murialdo pentru a petrece, ca în fiecare an din 1998 încoace, „Vara Împreună” alături de Cei Trei Muschetari, personajele care s-au produs pe scena exterioară frumos decorată pentru acest eveniment.
Copiii, organizați conform tradiției în echipe colorate, au fost însoțiți timp de două săptămâni de 50 de animatori, ajutați la rândul lor de o echipă de cercetași voluntari venită din Italia, care i-au insoțit pe parcursul fiecarei zile la activitațile cunoscute și pline de veselie ale „Verii Împreună”: scenete, dansuri, activități de grup, jocuri sportive, lucru manual. Deoarece invitații italieni nu cunoșteau limba română, s-au înțeles cu sutele de copii prezenți în curtea Oratoriului in... engleză.
În ultima zi, ca în fiecare an, a avut loc în prezența părinților și a publicului din Popești-Leordeni serata finală și spectacolul prezentat cu talent de fiecare echipă (roșii, verzii, albaștrii, galbenii), la finalul căreia a rezultat și un câștigător.
Premiul pentru tinerii animatori (dintre cercetașii Oratoriului), fără de care „Vara Împreună” nu ar fi fost posibilă, a constat într-o săptămână la munte.
Fotografii de la „Vara Împreună”, aici.

Vara Împreună 2017 cu „Cei Trei Muschetari”
20 iulie 2017.
Ca în fiecare an, între 31 iulie și 11 august la Oratoriul Murialdo din Popești-Leordeni va avea loc „Vara Împreună”, mult așteptată de copiii și părinții din Popești-Leordeni și nu numai. Tema verii 2017 este „Cei Trei Muschetari”.
În acest an înscrierile se fac la biroul Oratoriului până la sfârșitul lunii iulie și sunt așteptați copii cu vârste între 6 și 14 ani (clasele I-VIII). Taxa de înscriere este de 20 lei pentru fiecare participant.
Programul se va desfășura în spațiul special amenajat în curtea Oratoriului și va avea loc zilnic între orele 14.30-18.30 (exceptând sâmbăta și duminica).
Participanții de toate vârstele sunt rugați de organizatori să nu uite să-și ia în rucsac apă potabilă.
Vă așteptăm cu drag!
Termeni de Utilizare   |  Politica de confidentialitate
Copyright 2010 Fundatia Leonardo Murialdo