26 aprilie 2019

Ajutati-ne sa ajutam

Dupa cum stiti deja, Fundatia Leonardo Murialdo este o organizatie non-profit dedicata activitatilor educative si de caritate cu copiii si tinerii, mai ales cu cei saraci, marginalizati, lipsiti de sansa. O buna parte din activitatile noastre sunt sustinute din donatiile celor care au inteles sa fie generosi cu cei aflati in dificultate.
De aceea va invitam pe voi, si, prin intermediul vostru, pe cunoscutii vostri ca din impozitul pe venitul de anul trecut sa deveniti donatori ai Fundatiei Leonardo Murialdo. Banii, care altfel ar fi ajuns la stat, vor fi folositi pentru activitatile de asistenta sociala ale Fundatiei, pentru reinnoirea bazei materiale a Oratoriului sau pentru organizarea activitatilor de vacanta cu copiii.
Cum puteti deveni donatori? Prin sistemul 2%, care permite oricarui contribuabil sa directioneze în fiecare an 2% din impozitul sau pe venit catre un ONG, Asociatie sau Fundatie (Legea nr. 571/2003 si OMF 2017/2005). Adica puteti comunica statului modul în care doriti sa cheltui o parte din impozitul vostru.
Nu va costa nimic!Cum sa procedati?

Daca ati decis sa directionati 2% din impozitul vostru anual spre Fundatia Leonardo Murialdo va rugam sa urmati câtiva pasi:

1. Daca anul trecut ati avut venituri de la un singur loc de munca

• Completati Declaratia 230 "Cerere privind destinatia sumei reprezentând pâna la 2% din impozitul anual" pe care o puteti descarca de aici. La mentiunea SUMA nu este necesara completarea, calculul va fi facut automat de Administratia Financiara.
Cereti angajatorului vostru o copie dupa "Fisa Fiscala privind impozitul pe veniturile din salarii" (Formularul 210) si anexati-o la Cererea 230 pe care ati completat-o.
Depuneti Cererea 230 si copia Fisei Fiscale (Formularul 210) la Circumscriptia Financiara de care apartineti, sau trimiteti-o prin posta, cu scrisoare recomandata, pâna cel târziu la data de 15 mai 2014.

2. Daca anul trecut ati avut venituri din mai multe surse

Completati Declaratia 200 "Declaratie speciala privind veniturile realizate" pe care o puteti descarca de aici. La mentiunea SUMA nu este necesara completarea, calculul va fi facut automat de Administratia Financiara. Trimiterea sau depunerea se face ca la punctul 1.
Prin directionarea a 2% din impozitul anual nu va creati nici o alta obligatie fata de stat sau fata de organizatia noastra si aveti satisfactia ca macar o parte din impozitul vostru anual va ajunge acolo unde va doriti.

Pentru alte detalii va rugam sa ne contactati la secretariat@murialdo.ro

  Facebook
Twitter

Rss    

Mail

Delicious

Linkedin

YouT  

Blog

Zilele Oratoriului - 17-20 mai 2018
11 mai 2018.
Oratoriul Leonardo Murialdo vă așteaptă în perioada 17-20 mai să sărbătorim împreună Zilele Oratoriului.
Programul sărbătorii cuprine:
-Joi 17 mai, ora 18.00: Serbarea Familiei organizată de copiii Centrului de Zi Nadino
-Vineri 18 mai, ora 19.00: Celebrarea Liturghiei de hram a Bisericii Sf. Leonardo Murialdo. Liturghia va fi animată de Corul Murialdo; ora 20.30: veghea de Rusalii în curtea Oratoriului (foc de tabără).
-Sâmbătă 19 mai, ora 16.00: Competiții sportive pentru copii și părinți organizate de Cercetașii C.L. Regina Sf. Rozariu; Turneul de fotbal Cupa Prieteniei, organizat între echipe de tineri din Popești-Leordeni.
-Duminică 20 mai, orele 13.00-18.00: Târg caritabil; Program artistic pregătit de Șezătoarea Sânzienelor, Greierașii Murialdo, Mămicile dansatoare din comunitatea noastră și alți invitați surpriză; Mici și băuturi răcoritoare; Prăjituri pregătite de mămicile din Popești-Leordeni și de mămicile cercetașilor; Finala Cupei Prieteniei la fotbal; multe alte surprize.

Festivalul Primăverii la Oratoriu
6 martie 2018.
Duminică 11 martie, de la orele 13.00, la Oratoriul Murialdo va avea loc ediția a doua a „Festivalului Primăverii”, eveniment organizat de Oratoriu în colaborare cu Mămicile din Popești-Leordeni.
Programul festivalului cuprinde un târg caritabil (cu diferite obiecte la prețuri mici), un spectacol artistic, pregătit de Greierașii Murialdo, Mămicile din Popești-Leordeni și Cercetașii Oratoriului, și o ofertă bogată de prăjituri pregătite de mămici. Banii obținuți în cadrul acestui festival vor fi donați pentru un caz social.
Vă așteptăm cu drag.

Concert la Oratoriu
6 martie 2018.
Sâmbătă 10 martie, de la ora 19.00, la Oratoriul Murialdo va avea loc o meditație pentru Postul Mare intitulată „Stabat mater”, care va fi ținută de pr. Emil Moraru. Meditația va fi urmată un concert vocal-instrumental Giovanni Battista Pergolesi, cu participarea corului de tineri din parohia romano-catolică „Regina Sf. Rozariu” din Popești-Leordeni și a Corului mare Leonardo Murialdo. La final, participanții vor primi binecuvântarea cu relicva coroanei de spini a Mântuitorului pe care a folosit-o și Fericitul Vladimir Ghika. Intrarea este liberă. Vă așteptăm cu drag.
Programul de sărbători al Oratoriului
20 decembrie 2017.
În perioada sărbătorilor de iarnă Oratoriul Murialdo va avea următorul program:

- 24-26 decembrie - Oratoriul este inchis.
- 27-29 decembrie - „Iarna Împreună” (14.30-17.30. Înscrierile la Biroul Oratoriului începând cu 19 decembrie. Costul inscrierii este de 5 lei/persoană).
- 31 decembrie-1 ianuarie - Oratoriul este închis.
- 2-14 ianuarie - Oratoriul este deschis zilnic între orele 15.00-18.00.
Și a fost „Vara Împreună” 2017
20 august 2017.
În perioada 31 iulie - 11 august, pe o căldură toridă, peste 250 de copii au luat cu asalt curtea Oratoriului Murialdo pentru a petrece, ca în fiecare an din 1998 încoace, „Vara Împreună” alături de Cei Trei Muschetari, personajele care s-au produs pe scena exterioară frumos decorată pentru acest eveniment.
Copiii, organizați conform tradiției în echipe colorate, au fost însoțiți timp de două săptămâni de 50 de animatori, ajutați la rândul lor de o echipă de cercetași voluntari venită din Italia, care i-au insoțit pe parcursul fiecarei zile la activitațile cunoscute și pline de veselie ale „Verii Împreună”: scenete, dansuri, activități de grup, jocuri sportive, lucru manual. Deoarece invitații italieni nu cunoșteau limba română, s-au înțeles cu sutele de copii prezenți în curtea Oratoriului in... engleză.
În ultima zi, ca în fiecare an, a avut loc în prezența părinților și a publicului din Popești-Leordeni serata finală și spectacolul prezentat cu talent de fiecare echipă (roșii, verzii, albaștrii, galbenii), la finalul căreia a rezultat și un câștigător.
Premiul pentru tinerii animatori (dintre cercetașii Oratoriului), fără de care „Vara Împreună” nu ar fi fost posibilă, a constat într-o săptămână la munte.
Fotografii de la „Vara Împreună”, aici.

Termeni de Utilizare   |  Politica de confidentialitate
Copyright 2010 Fundatia Leonardo Murialdo