20 august 2017

Să ne prezentămFundaţia Leonardo Murialdo (FLM), înfiinţată la data de 10 mai 1999, este un ONG creat de Congregaţia Iosefinilor Sfântului Leonardo Murialdo, având drept scop formarea continuă a copiilor şi tinerilor, mai ales a celor săraci, defavorizaţi. De peste 11 ani, în Popeşti-Leordeni sau la Roman, educarea şi ajutorarea copiilor şi tinerilor pe plan moral, spiritual, cultural, profesional şi material este viziunea care dă sens tuturor activităţilor noastre. Pentru mulţi Fundaţia a reprezentat o nouă şansă, un spaţiu în care au găsit atenţie, răbdare, competenţă şi respect. Pe scurt este istoria unei vocaţii care are drept cheie verbul "a dărui".

Organizaţia noastră şi-a luat numele de la întemeietorul italian al congregaţiei, unul dintre marii sfinţi catolici şi pedagogi ai secolului al XIX-lea, Sfântul Leonardo Murialdo. Surprinzător poate, noi nu facem decât să punem în practică proiectele şi viziunea extrem de actuale ale lui Leonardo Murialdo, care îşi dorea să fie pentru tineri "un prieten, un frate, un tată".
În ultimii ani, printr-o activitate asiduă desfăşurată mai ales în oraşele Popeşti-Leordeni şi Roman, FLM şi-a câştigat reputaţia unei organizaţii respectabile şi profund implicate în viaţa comunităţii, dovadă fiind parteneriatele cu autorităţile locale pentru îmbunătăţirea calităţii vieţii în zonă şi construirea unui viitor mai bun.

Noi credem că viitorul este important. De aceea ne ocupăm de copii şi tineri. Nu le oferim doar atenţia profesională, strict pedagogică, ci o preocupare fraternă, plină de iubire pentru ei. Nu concurăm şcolile ci le ajutăm să-şi îndeplinească misiunea. Ajutăm tinerii să-şi pregătească viitorul. Propunem o alternativă la cultura străzii. Promovăm egalitatea de şanse şi credem într-o lume mai dreaptă.

  

În Popeşti-Leordeni, sediul Fundaţiei găzduieşte  departamentele: Centrul de Tineret- Oratoriul, Centrul de Formare Profesională, Biblioteca  Publică Murialdo, Centrul de Zi Nadino şi Biroul de Asistenţă Socială. Fiecare departament derulează programe specifice, împărtăşind aceeaşi viziune şi aceleaşi resurse cu toate celelalte. Dispunem de spaţii şi dotări destinate activităţilor pentru tineri, copii şi familii. Astfel, pot fi enumerate 5 terenuri de sport moderne, o sală de spectacole şi conferinţe cu echipament modern, o sală de jocuri, săli de cursuri şi activităţi, un laborator informatic şi o bibliotecă.

Majoritatea activităţilor, fie că este vorba de programe culturale, recreative, sport, cursuri, servicii de asistenţă socială sau servicii de bibliotecă se desfăşoară cu sprijinul a numeroşi parteneri care împărtăşesc aceeaşi viziune asupra implicării în comunitate şi asupra ideii de caritate.

  Facebook
Twitter

Rss    

Mail

Delicious

Linkedin

YouT  

Blog

Vara Împreună 2017 cu „Cei Trei Muschetari”
20 iulie 2017.
Ca în fiecare an, între 31 iulie și 11 august la Oratoriul Murialdo din Popești-Leordeni va avea loc „Vara Împreună”, mult așteptată de copiii și părinții din Popești-Leordeni și nu numai. Tema verii 2017 este „Cei Trei Muschetari”.
În acest an înscrierile se fac la biroul Oratoriului până la sfârșitul lunii iulie și sunt așteptați copii cu vârste între 6 și 14 ani (clasele I-VIII). Taxa de înscriere este de 20 lei pentru fiecare participant.
Programul se va desfășura în spațiul special amenajat în curtea Oratoriului și va avea loc zilnic între orele 14.30-18.30 (exceptând sâmbăta și duminica).
Participanții de toate vârstele sunt rugați de organizatori să nu uite să-și ia în rucsac apă potabilă.
Vă așteptăm cu drag!
Zilele Oratoriului - selectie foto
29 mai 2017.
Puteți vizualiza un album foto de la Zilele Oratoriului aici.
Zilele Oratoriului - 18-21 mai
12 mai 2017.
Oratoriul Leonardo Murialdo din Popești-Leordeni vă așteaptă în perioada 18-21 mai pentru a sărbători împreună „Zilele Oratorului”.
Programul sărbătorii va fi următorul:
Joi 18 mai, ora 19.00 - Sf. Liturghie în cinstea Sf. Leonardo Murialdo, patronul Oratoriului. Liturghia va fi animată de corul Murialdo.
Vineri 19 mai, ora 18.00 - Spectacolul copiilor de la Centru de Zi Nadino.
Programul de Paste al Oratoriului
13 aprilie 2017.
In perioada14-17 aprilie (vineri-luni) Oratoriul Leonardo Murialdo va fi inchis publicului. Biblioteca Publica va fi inchisa in perioada 14-18 aprilie.
Programul Sfintelor Liturghii celebrate la Biserica Oratoriului este urmatorul:
-Duminica Pastelui: ora 12.00.
-Luni 17 aprilie: ora 12.00.
-Marti 18 aprilie: ora 18.00.

Va dorim un Paste binecuvantat!
Festivalul Primăverii la Oratoriu
2 martie 2017.
Duminică, 5 martie, la Oratoriul Leonardo Murialdo va avea loc Festivalul Primăverii, eveniment organizat de Grupul Mămicilor din Popești-Leordeni și Oratoriu. Programul evenimentului este unul foarte bogat și atractiv și va curprinde ateliere de creație pentru copii, o expoziție de articole handmade, momente artistice și piesa de teatru „Aventuri în grădina iepurașilor”.
Termeni de Utilizare   |  Politica de confidentialitate
Copyright 2010 Fundatia Leonardo Murialdo