23 aprilie 2018

Ce este Oratoriul?
Oratoriul Sf. Leonardo Murialdo din Popesti Leordeni este un centru de tineret. Aceasta a fost intenţia celor care l-au înfiinţat, adică a superiorilor din Congregatia Iosefinilor lui Murialdo.
Oratoriul trebuie să fie un loc potrivit pentru tineri şi copii. Nu este şcoală, nu e biserică, nu e casă ... ci un loc pentru a petrece ceva timp împreună cu prietenii, pentru a se juca, pentru a se întâlni într-un fel liber. Acolo locuieşte comunitatea Iosefinilor: părintele Marius,  fratele Marco şi părintele Elio. Sunt multe persoane care colaborează: pentru fotbal ne ajută nea Piciu,  pentru activităţile de grup ne ajută animatorii.
Dacă tânărul care vine la oratoriu e corect,  civilizat, dacă respectă curăţenia potrivită, şi mai mult, dacă îşi  respectă prietenii, e lăsat să se joace, să se întâlnească cu ceilalţi tineri.
De obicei Oratoriul e folosit mai mult în timp de vacanţă şi în timp de vară, pentru că cei mai mulţi caută acolo activităţi sportive, concursuri. Mulţi vin însă la bibliotecă, învaţă să cânte la chitară, pregătesc o sărbătoare sau un spectacol.
Tinerii de azi au  multe posibilităţi pentru a-şi trece timpul liber: cei care aleg să vină la Oratoriu ştiu că regula locului este respectul şi bunele maniere, dar cu veselie şi cu libertate.
Uneori  Oratoriul  este singurul loc din Popeşti sau Roman unde tinerii au posibilitatea să se joace şi să se întâlnească; câteodată tinerii vin la Oratoriu pentru a primi  diferite de ajutoare: culturale, spirituale, chiar economice... La noi, împreună cu posibilitatea de a se juca, tinerii pot găsi nişte propuneri educative care sunt de mare ajutor pentru a creşte mai liberi şi mai tari într-o societate care le oferă tinerilor  multe modele greşite.
Oratoriul se poate bucura de experienţa educatorilor creştini care găsesc în Isus cel mai frumos, cel mai tare, cel mai fermecător între modele.
  Facebook
Twitter

Rss    

Mail

Delicious

Linkedin

YouT  

Blog

Festivalul Primăverii la Oratoriu
6 martie 2018.
Duminică 11 martie, de la orele 13.00, la Oratoriul Murialdo va avea loc ediția a doua a „Festivalului Primăverii”, eveniment organizat de Oratoriu în colaborare cu Mămicile din Popești-Leordeni.
Programul festivalului cuprinde un târg caritabil (cu diferite obiecte la prețuri mici), un spectacol artistic, pregătit de Greierașii Murialdo, Mămicile din Popești-Leordeni și Cercetașii Oratoriului, și o ofertă bogată de prăjituri pregătite de mămici. Banii obținuți în cadrul acestui festival vor fi donați pentru un caz social.
Vă așteptăm cu drag.

Concert la Oratoriu
6 martie 2018.
Sâmbătă 10 martie, de la ora 19.00, la Oratoriul Murialdo va avea loc o meditație pentru Postul Mare intitulată „Stabat mater”, care va fi ținută de pr. Emil Moraru. Meditația va fi urmată un concert vocal-instrumental Giovanni Battista Pergolesi, cu participarea corului de tineri din parohia romano-catolică „Regina Sf. Rozariu” din Popești-Leordeni și a Corului mare Leonardo Murialdo. La final, participanții vor primi binecuvântarea cu relicva coroanei de spini a Mântuitorului pe care a folosit-o și Fericitul Vladimir Ghika. Intrarea este liberă. Vă așteptăm cu drag.
Programul de sărbători al Oratoriului
20 decembrie 2017.
În perioada sărbătorilor de iarnă Oratoriul Murialdo va avea următorul program:

- 24-26 decembrie - Oratoriul este inchis.
- 27-29 decembrie - „Iarna Împreună” (14.30-17.30. Înscrierile la Biroul Oratoriului începând cu 19 decembrie. Costul inscrierii este de 5 lei/persoană).
- 31 decembrie-1 ianuarie - Oratoriul este închis.
- 2-14 ianuarie - Oratoriul este deschis zilnic între orele 15.00-18.00.
Și a fost „Vara Împreună” 2017
20 august 2017.
În perioada 31 iulie - 11 august, pe o căldură toridă, peste 250 de copii au luat cu asalt curtea Oratoriului Murialdo pentru a petrece, ca în fiecare an din 1998 încoace, „Vara Împreună” alături de Cei Trei Muschetari, personajele care s-au produs pe scena exterioară frumos decorată pentru acest eveniment.
Copiii, organizați conform tradiției în echipe colorate, au fost însoțiți timp de două săptămâni de 50 de animatori, ajutați la rândul lor de o echipă de cercetași voluntari venită din Italia, care i-au insoțit pe parcursul fiecarei zile la activitațile cunoscute și pline de veselie ale „Verii Împreună”: scenete, dansuri, activități de grup, jocuri sportive, lucru manual. Deoarece invitații italieni nu cunoșteau limba română, s-au înțeles cu sutele de copii prezenți în curtea Oratoriului in... engleză.
În ultima zi, ca în fiecare an, a avut loc în prezența părinților și a publicului din Popești-Leordeni serata finală și spectacolul prezentat cu talent de fiecare echipă (roșii, verzii, albaștrii, galbenii), la finalul căreia a rezultat și un câștigător.
Premiul pentru tinerii animatori (dintre cercetașii Oratoriului), fără de care „Vara Împreună” nu ar fi fost posibilă, a constat într-o săptămână la munte.
Fotografii de la „Vara Împreună”, aici.

Vara Împreună 2017 cu „Cei Trei Muschetari”
20 iulie 2017.
Ca în fiecare an, între 31 iulie și 11 august la Oratoriul Murialdo din Popești-Leordeni va avea loc „Vara Împreună”, mult așteptată de copiii și părinții din Popești-Leordeni și nu numai. Tema verii 2017 este „Cei Trei Muschetari”.
În acest an înscrierile se fac la biroul Oratoriului până la sfârșitul lunii iulie și sunt așteptați copii cu vârste între 6 și 14 ani (clasele I-VIII). Taxa de înscriere este de 20 lei pentru fiecare participant.
Programul se va desfășura în spațiul special amenajat în curtea Oratoriului și va avea loc zilnic între orele 14.30-18.30 (exceptând sâmbăta și duminica).
Participanții de toate vârstele sunt rugați de organizatori să nu uite să-și ia în rucsac apă potabilă.
Vă așteptăm cu drag!
Termeni de Utilizare   |  Politica de confidentialitate
Copyright 2010 Fundatia Leonardo Murialdo