20 august 2017

Ce este Oratoriul?
Oratoriul Sf. Leonardo Murialdo din Popesti Leordeni este un centru de tineret. Aceasta a fost intenţia celor care l-au înfiinţat, adică a superiorilor din Congregatia Iosefinilor lui Murialdo.
Oratoriul trebuie să fie un loc potrivit pentru tineri şi copii. Nu este şcoală, nu e biserică, nu e casă ... ci un loc pentru a petrece ceva timp împreună cu prietenii, pentru a se juca, pentru a se întâlni într-un fel liber. Acolo locuieşte comunitatea Iosefinilor: părintele Marius,  fratele Marco şi părintele Elio. Sunt multe persoane care colaborează: pentru fotbal ne ajută nea Piciu,  pentru activităţile de grup ne ajută animatorii.
Dacă tânărul care vine la oratoriu e corect,  civilizat, dacă respectă curăţenia potrivită, şi mai mult, dacă îşi  respectă prietenii, e lăsat să se joace, să se întâlnească cu ceilalţi tineri.
De obicei Oratoriul e folosit mai mult în timp de vacanţă şi în timp de vară, pentru că cei mai mulţi caută acolo activităţi sportive, concursuri. Mulţi vin însă la bibliotecă, învaţă să cânte la chitară, pregătesc o sărbătoare sau un spectacol.
Tinerii de azi au  multe posibilităţi pentru a-şi trece timpul liber: cei care aleg să vină la Oratoriu ştiu că regula locului este respectul şi bunele maniere, dar cu veselie şi cu libertate.
Uneori  Oratoriul  este singurul loc din Popeşti sau Roman unde tinerii au posibilitatea să se joace şi să se întâlnească; câteodată tinerii vin la Oratoriu pentru a primi  diferite de ajutoare: culturale, spirituale, chiar economice... La noi, împreună cu posibilitatea de a se juca, tinerii pot găsi nişte propuneri educative care sunt de mare ajutor pentru a creşte mai liberi şi mai tari într-o societate care le oferă tinerilor  multe modele greşite.
Oratoriul se poate bucura de experienţa educatorilor creştini care găsesc în Isus cel mai frumos, cel mai tare, cel mai fermecător între modele.
  Facebook
Twitter

Rss    

Mail

Delicious

Linkedin

YouT  

Blog

Vara Împreună 2017 cu „Cei Trei Muschetari”
20 iulie 2017.
Ca în fiecare an, între 31 iulie și 11 august la Oratoriul Murialdo din Popești-Leordeni va avea loc „Vara Împreună”, mult așteptată de copiii și părinții din Popești-Leordeni și nu numai. Tema verii 2017 este „Cei Trei Muschetari”.
În acest an înscrierile se fac la biroul Oratoriului până la sfârșitul lunii iulie și sunt așteptați copii cu vârste între 6 și 14 ani (clasele I-VIII). Taxa de înscriere este de 20 lei pentru fiecare participant.
Programul se va desfășura în spațiul special amenajat în curtea Oratoriului și va avea loc zilnic între orele 14.30-18.30 (exceptând sâmbăta și duminica).
Participanții de toate vârstele sunt rugați de organizatori să nu uite să-și ia în rucsac apă potabilă.
Vă așteptăm cu drag!
Zilele Oratoriului - selectie foto
29 mai 2017.
Puteți vizualiza un album foto de la Zilele Oratoriului aici.
Zilele Oratoriului - 18-21 mai
12 mai 2017.
Oratoriul Leonardo Murialdo din Popești-Leordeni vă așteaptă în perioada 18-21 mai pentru a sărbători împreună „Zilele Oratorului”.
Programul sărbătorii va fi următorul:
Joi 18 mai, ora 19.00 - Sf. Liturghie în cinstea Sf. Leonardo Murialdo, patronul Oratoriului. Liturghia va fi animată de corul Murialdo.
Vineri 19 mai, ora 18.00 - Spectacolul copiilor de la Centru de Zi Nadino.
Programul de Paste al Oratoriului
13 aprilie 2017.
In perioada14-17 aprilie (vineri-luni) Oratoriul Leonardo Murialdo va fi inchis publicului. Biblioteca Publica va fi inchisa in perioada 14-18 aprilie.
Programul Sfintelor Liturghii celebrate la Biserica Oratoriului este urmatorul:
-Duminica Pastelui: ora 12.00.
-Luni 17 aprilie: ora 12.00.
-Marti 18 aprilie: ora 18.00.

Va dorim un Paste binecuvantat!
Festivalul Primăverii la Oratoriu
2 martie 2017.
Duminică, 5 martie, la Oratoriul Leonardo Murialdo va avea loc Festivalul Primăverii, eveniment organizat de Grupul Mămicilor din Popești-Leordeni și Oratoriu. Programul evenimentului este unul foarte bogat și atractiv și va curprinde ateliere de creație pentru copii, o expoziție de articole handmade, momente artistice și piesa de teatru „Aventuri în grădina iepurașilor”.
Termeni de Utilizare   |  Politica de confidentialitate
Copyright 2010 Fundatia Leonardo Murialdo