17 decembrie 2018

22
Cu deosebită bucurie, credincioşii din parohia Sfânta Fecioară Maria, Regina Rozariului, au participat pe 20 noiembrie la Liturghia de hirotonire a Pr. Marius Martin. În cadrul unei ceremonii deosebite, fastuoasă şi în acelaşi timp familiară, în prezenţa Pr. Tullio Locatelli, superiorul provincial al Iosefinilor lui Murialdo, şi a Arhiepiscopului nostru Ioan Robu, Pr. Marius a jurat să slujească ca preot în Biserica şi în congregaţia din care face parte, Iosefinii lui Murialdo. A fost un moment de har care a dat comunităţii un nou elan.
Cu această ocazie, întreaga comunitate s-a implicat pentru a pregăti şi a trăi cum se cuvine celebrarea. Pregătirea comunităţii a început prin participarea la Sfintele Liturghii din zilele care au precedat evenimentul. Predicile părintelui Maximilian Horlescu au explicat însemnătatea şi semnificaţia celor ce urmau să se întâmple. De asemenea, grupul de tineri de la Oratoriul Sfântul Leonardo Murialdo, împreună cu comunitatea iosefină a pregătit o seară de rugăciune şi de mulţumire pentru darul preoţiei. Un moment de intimitate cu Dumnezeu în care, alături de persoanele dragi părintelui nou sfinţit, am avut ocazia să ne rugăm, să conştientizăm ceea ce urma să se întâmple.
Liturghia de sfinţire, momentul mult aşteptat de părintele Marius şi de comunitate, i-a umplut de har şi de binecuvântare pe toţi cei prezenţi. A fost sărbătoare, ocazie de bucurie, de împărtăşire şi de comuniune. Uniţi în jurul părintelui nou sfinţit, tinerii, copiii, familia şi confraţii săi, împreună cu întreaga comunitate ne-am bucurat şi i-am mulţumit lui Dumnezeu pentru darul pe care ni l-a făcut: un nou slujitor zelos în mijlocul tinerilor şi copiilor, conform carismei Sfântului Leonardo Murialdo.

Vezi albumul foto

                                                                                                                                             Cecilia şi Daniel Demetercă
                                                                                                                                    preluare după Actualitatea Creştină 12/2010
Publicat in: Evenimente speciale

Evalueaza

Comentarii

Momentan nu sunt comentarii

Publica comentariu

Nume (necesar)

Email (necesar)

Website

  Facebook
Twitter

Rss    

Mail

Delicious

Linkedin

YouT  

Blog

Zilele Oratoriului - 17-20 mai 2018
11 mai 2018.
Oratoriul Leonardo Murialdo vă așteaptă în perioada 17-20 mai să sărbătorim împreună Zilele Oratoriului.
Programul sărbătorii cuprine:
-Joi 17 mai, ora 18.00: Serbarea Familiei organizată de copiii Centrului de Zi Nadino
-Vineri 18 mai, ora 19.00: Celebrarea Liturghiei de hram a Bisericii Sf. Leonardo Murialdo. Liturghia va fi animată de Corul Murialdo; ora 20.30: veghea de Rusalii în curtea Oratoriului (foc de tabără).
-Sâmbătă 19 mai, ora 16.00: Competiții sportive pentru copii și părinți organizate de Cercetașii C.L. Regina Sf. Rozariu; Turneul de fotbal Cupa Prieteniei, organizat între echipe de tineri din Popești-Leordeni.
-Duminică 20 mai, orele 13.00-18.00: Târg caritabil; Program artistic pregătit de Șezătoarea Sânzienelor, Greierașii Murialdo, Mămicile dansatoare din comunitatea noastră și alți invitați surpriză; Mici și băuturi răcoritoare; Prăjituri pregătite de mămicile din Popești-Leordeni și de mămicile cercetașilor; Finala Cupei Prieteniei la fotbal; multe alte surprize.

Festivalul Primăverii la Oratoriu
6 martie 2018.
Duminică 11 martie, de la orele 13.00, la Oratoriul Murialdo va avea loc ediția a doua a „Festivalului Primăverii”, eveniment organizat de Oratoriu în colaborare cu Mămicile din Popești-Leordeni.
Programul festivalului cuprinde un târg caritabil (cu diferite obiecte la prețuri mici), un spectacol artistic, pregătit de Greierașii Murialdo, Mămicile din Popești-Leordeni și Cercetașii Oratoriului, și o ofertă bogată de prăjituri pregătite de mămici. Banii obținuți în cadrul acestui festival vor fi donați pentru un caz social.
Vă așteptăm cu drag.

Concert la Oratoriu
6 martie 2018.
Sâmbătă 10 martie, de la ora 19.00, la Oratoriul Murialdo va avea loc o meditație pentru Postul Mare intitulată „Stabat mater”, care va fi ținută de pr. Emil Moraru. Meditația va fi urmată un concert vocal-instrumental Giovanni Battista Pergolesi, cu participarea corului de tineri din parohia romano-catolică „Regina Sf. Rozariu” din Popești-Leordeni și a Corului mare Leonardo Murialdo. La final, participanții vor primi binecuvântarea cu relicva coroanei de spini a Mântuitorului pe care a folosit-o și Fericitul Vladimir Ghika. Intrarea este liberă. Vă așteptăm cu drag.
Programul de sărbători al Oratoriului
20 decembrie 2017.
În perioada sărbătorilor de iarnă Oratoriul Murialdo va avea următorul program:

- 24-26 decembrie - Oratoriul este inchis.
- 27-29 decembrie - „Iarna Împreună” (14.30-17.30. Înscrierile la Biroul Oratoriului începând cu 19 decembrie. Costul inscrierii este de 5 lei/persoană).
- 31 decembrie-1 ianuarie - Oratoriul este închis.
- 2-14 ianuarie - Oratoriul este deschis zilnic între orele 15.00-18.00.
Și a fost „Vara Împreună” 2017
20 august 2017.
În perioada 31 iulie - 11 august, pe o căldură toridă, peste 250 de copii au luat cu asalt curtea Oratoriului Murialdo pentru a petrece, ca în fiecare an din 1998 încoace, „Vara Împreună” alături de Cei Trei Muschetari, personajele care s-au produs pe scena exterioară frumos decorată pentru acest eveniment.
Copiii, organizați conform tradiției în echipe colorate, au fost însoțiți timp de două săptămâni de 50 de animatori, ajutați la rândul lor de o echipă de cercetași voluntari venită din Italia, care i-au insoțit pe parcursul fiecarei zile la activitațile cunoscute și pline de veselie ale „Verii Împreună”: scenete, dansuri, activități de grup, jocuri sportive, lucru manual. Deoarece invitații italieni nu cunoșteau limba română, s-au înțeles cu sutele de copii prezenți în curtea Oratoriului in... engleză.
În ultima zi, ca în fiecare an, a avut loc în prezența părinților și a publicului din Popești-Leordeni serata finală și spectacolul prezentat cu talent de fiecare echipă (roșii, verzii, albaștrii, galbenii), la finalul căreia a rezultat și un câștigător.
Premiul pentru tinerii animatori (dintre cercetașii Oratoriului), fără de care „Vara Împreună” nu ar fi fost posibilă, a constat într-o săptămână la munte.
Fotografii de la „Vara Împreună”, aici.

Termeni de Utilizare   |  Politica de confidentialitate
Copyright 2010 Fundatia Leonardo Murialdo