19 ianuarie 2018

22
Cu deosebită bucurie, credincioşii din parohia Sfânta Fecioară Maria, Regina Rozariului, au participat pe 20 noiembrie la Liturghia de hirotonire a Pr. Marius Martin. În cadrul unei ceremonii deosebite, fastuoasă şi în acelaşi timp familiară, în prezenţa Pr. Tullio Locatelli, superiorul provincial al Iosefinilor lui Murialdo, şi a Arhiepiscopului nostru Ioan Robu, Pr. Marius a jurat să slujească ca preot în Biserica şi în congregaţia din care face parte, Iosefinii lui Murialdo. A fost un moment de har care a dat comunităţii un nou elan.
Cu această ocazie, întreaga comunitate s-a implicat pentru a pregăti şi a trăi cum se cuvine celebrarea. Pregătirea comunităţii a început prin participarea la Sfintele Liturghii din zilele care au precedat evenimentul. Predicile părintelui Maximilian Horlescu au explicat însemnătatea şi semnificaţia celor ce urmau să se întâmple. De asemenea, grupul de tineri de la Oratoriul Sfântul Leonardo Murialdo, împreună cu comunitatea iosefină a pregătit o seară de rugăciune şi de mulţumire pentru darul preoţiei. Un moment de intimitate cu Dumnezeu în care, alături de persoanele dragi părintelui nou sfinţit, am avut ocazia să ne rugăm, să conştientizăm ceea ce urma să se întâmple.
Liturghia de sfinţire, momentul mult aşteptat de părintele Marius şi de comunitate, i-a umplut de har şi de binecuvântare pe toţi cei prezenţi. A fost sărbătoare, ocazie de bucurie, de împărtăşire şi de comuniune. Uniţi în jurul părintelui nou sfinţit, tinerii, copiii, familia şi confraţii săi, împreună cu întreaga comunitate ne-am bucurat şi i-am mulţumit lui Dumnezeu pentru darul pe care ni l-a făcut: un nou slujitor zelos în mijlocul tinerilor şi copiilor, conform carismei Sfântului Leonardo Murialdo.

Vezi albumul foto

                                                                                                                                             Cecilia şi Daniel Demetercă
                                                                                                                                    preluare după Actualitatea Creştină 12/2010
Publicat in: Evenimente speciale

Evalueaza

Comentarii

Momentan nu sunt comentarii

Publica comentariu

Nume (necesar)

Email (necesar)

Website

  Facebook
Twitter

Rss    

Mail

Delicious

Linkedin

YouT  

Blog

Programul de sărbători al Oratoriului
20 decembrie 2017.
În perioada sărbătorilor de iarnă Oratoriul Murialdo va avea următorul program:

- 24-26 decembrie - Oratoriul este inchis.
- 27-29 decembrie - „Iarna Împreună” (14.30-17.30. Înscrierile la Biroul Oratoriului începând cu 19 decembrie. Costul inscrierii este de 5 lei/persoană).
- 31 decembrie-1 ianuarie - Oratoriul este închis.
- 2-14 ianuarie - Oratoriul este deschis zilnic între orele 15.00-18.00.
Și a fost „Vara Împreună” 2017
20 august 2017.
În perioada 31 iulie - 11 august, pe o căldură toridă, peste 250 de copii au luat cu asalt curtea Oratoriului Murialdo pentru a petrece, ca în fiecare an din 1998 încoace, „Vara Împreună” alături de Cei Trei Muschetari, personajele care s-au produs pe scena exterioară frumos decorată pentru acest eveniment.
Copiii, organizați conform tradiției în echipe colorate, au fost însoțiți timp de două săptămâni de 50 de animatori, ajutați la rândul lor de o echipă de cercetași voluntari venită din Italia, care i-au insoțit pe parcursul fiecarei zile la activitațile cunoscute și pline de veselie ale „Verii Împreună”: scenete, dansuri, activități de grup, jocuri sportive, lucru manual. Deoarece invitații italieni nu cunoșteau limba română, s-au înțeles cu sutele de copii prezenți în curtea Oratoriului in... engleză.
În ultima zi, ca în fiecare an, a avut loc în prezența părinților și a publicului din Popești-Leordeni serata finală și spectacolul prezentat cu talent de fiecare echipă (roșii, verzii, albaștrii, galbenii), la finalul căreia a rezultat și un câștigător.
Premiul pentru tinerii animatori (dintre cercetașii Oratoriului), fără de care „Vara Împreună” nu ar fi fost posibilă, a constat într-o săptămână la munte.
Fotografii de la „Vara Împreună”, aici.

Vara Împreună 2017 cu „Cei Trei Muschetari”
20 iulie 2017.
Ca în fiecare an, între 31 iulie și 11 august la Oratoriul Murialdo din Popești-Leordeni va avea loc „Vara Împreună”, mult așteptată de copiii și părinții din Popești-Leordeni și nu numai. Tema verii 2017 este „Cei Trei Muschetari”.
În acest an înscrierile se fac la biroul Oratoriului până la sfârșitul lunii iulie și sunt așteptați copii cu vârste între 6 și 14 ani (clasele I-VIII). Taxa de înscriere este de 20 lei pentru fiecare participant.
Programul se va desfășura în spațiul special amenajat în curtea Oratoriului și va avea loc zilnic între orele 14.30-18.30 (exceptând sâmbăta și duminica).
Participanții de toate vârstele sunt rugați de organizatori să nu uite să-și ia în rucsac apă potabilă.
Vă așteptăm cu drag!
Zilele Oratoriului - selectie foto
29 mai 2017.
Puteți vizualiza un album foto de la Zilele Oratoriului aici.
Zilele Oratoriului - 18-21 mai
12 mai 2017.
Oratoriul Leonardo Murialdo din Popești-Leordeni vă așteaptă în perioada 18-21 mai pentru a sărbători împreună „Zilele Oratorului”.
Programul sărbătorii va fi următorul:
Joi 18 mai, ora 19.00 - Sf. Liturghie în cinstea Sf. Leonardo Murialdo, patronul Oratoriului. Liturghia va fi animată de corul Murialdo.
Vineri 19 mai, ora 18.00 - Spectacolul copiilor de la Centru de Zi Nadino.
Termeni de Utilizare   |  Politica de confidentialitate
Copyright 2010 Fundatia Leonardo Murialdo