19 ianuarie 2018

Ce este Vara Împreună ?
O mulţime de copii: iată ce este „Vara împreună”.

În timpul verii, în prima jumătate a lunii august, Oratoriul le oferă copiilor posibilitatea de a participa la Vara Împreună. Timp de zece ani această iniţiativă a devenit renumită, dorită şi aşteptată de mulţi copii pentru că vara împreună oferă posibilitatea de a trăi într-un vis. Ingredientele ei sunt: o poveste care atinge inima copiilor şi le aprinde fantezia, câteva cântece care exprimă participarea activă, multe dansuri şi muzica pentru a simţi parfum de vacanţă, culorile echipelor cu animatorii respectivi care trag şi atrag entuziasmul participanţilor, punctajul care ţine răsuflarea şi canalizerază energiile, numărul mare de prieteni cunoscuţi şi necunoscuţi care oferă  ocazia extrăordinară de a se întâlni, de a se cunoaşte,  de a se împrietini, de a rivaliza...

Zece ani de Vara Împreună cu poze multe, temele respective, cântecele şi animatorii care acum îşi amintesc cu nostalgie. Cei care atunci erau copii au crescut, poate acum doresc să fie animatori. Părintele Marius  îi pregăteşte ca să fie în stare să-i ţină, cu siguranţă, cu entuziasm, printr-un exemplu frumos şi atragător pe copii de azi, precum au fost îngrijiţi şi ei  pe vremea lor.

Vara împreună durează cam zece zile, zile în care copiii vin la Oratoriu de la orele două  până la şapte. Timpul trece repede pentru că programul e plin de activităţi diferite: uneori copilul lucrează singur (laboratoare manuale şi artistice), uneori lucrează cu echipa (concursuri sportive),  uneori e scufundat în mulţimea tuturor participanţilor (dansuri, cântece, spectacole).

Mulţi animatori doresc să participe la aceasta experienţă: li se oferă posibilitatea de a se întâlni cu mulţi prieteni din vârsta lor şi de a susţine o responsabilitate potrivită capacităţilor lor: sarcina  de a anima, de a avea grijă, de a cunoaşte generaţia celor mai mici.

Vara este un timp de vacanţă şi de distracţie pentru copii: dacă asta se face împreună, fără pericole, învăţând ceva frumos şi bun... ce am putea dori mai mult?Vara Impreuna

06
Ne face placere sa va anuntam ca in acest an la Oratoriul Murialdo "Vara Impreuna" va avea loc in perioada 6-18 august avandu-l ca personaj principal pe cunoscutul Momo. Inscrierile pot fi facute de la sfarsitul lunii iulie la Biroul Oratoriului. Va asteptam.

[Continuare...]

Publicat in: Vara Impreuna
  Facebook
Twitter

Rss    

Mail

Delicious

Linkedin

YouT  

Blog

Programul de sărbători al Oratoriului
20 decembrie 2017.
În perioada sărbătorilor de iarnă Oratoriul Murialdo va avea următorul program:

- 24-26 decembrie - Oratoriul este inchis.
- 27-29 decembrie - „Iarna Împreună” (14.30-17.30. Înscrierile la Biroul Oratoriului începând cu 19 decembrie. Costul inscrierii este de 5 lei/persoană).
- 31 decembrie-1 ianuarie - Oratoriul este închis.
- 2-14 ianuarie - Oratoriul este deschis zilnic între orele 15.00-18.00.
Și a fost „Vara Împreună” 2017
20 august 2017.
În perioada 31 iulie - 11 august, pe o căldură toridă, peste 250 de copii au luat cu asalt curtea Oratoriului Murialdo pentru a petrece, ca în fiecare an din 1998 încoace, „Vara Împreună” alături de Cei Trei Muschetari, personajele care s-au produs pe scena exterioară frumos decorată pentru acest eveniment.
Copiii, organizați conform tradiției în echipe colorate, au fost însoțiți timp de două săptămâni de 50 de animatori, ajutați la rândul lor de o echipă de cercetași voluntari venită din Italia, care i-au insoțit pe parcursul fiecarei zile la activitațile cunoscute și pline de veselie ale „Verii Împreună”: scenete, dansuri, activități de grup, jocuri sportive, lucru manual. Deoarece invitații italieni nu cunoșteau limba română, s-au înțeles cu sutele de copii prezenți în curtea Oratoriului in... engleză.
În ultima zi, ca în fiecare an, a avut loc în prezența părinților și a publicului din Popești-Leordeni serata finală și spectacolul prezentat cu talent de fiecare echipă (roșii, verzii, albaștrii, galbenii), la finalul căreia a rezultat și un câștigător.
Premiul pentru tinerii animatori (dintre cercetașii Oratoriului), fără de care „Vara Împreună” nu ar fi fost posibilă, a constat într-o săptămână la munte.
Fotografii de la „Vara Împreună”, aici.

Vara Împreună 2017 cu „Cei Trei Muschetari”
20 iulie 2017.
Ca în fiecare an, între 31 iulie și 11 august la Oratoriul Murialdo din Popești-Leordeni va avea loc „Vara Împreună”, mult așteptată de copiii și părinții din Popești-Leordeni și nu numai. Tema verii 2017 este „Cei Trei Muschetari”.
În acest an înscrierile se fac la biroul Oratoriului până la sfârșitul lunii iulie și sunt așteptați copii cu vârste între 6 și 14 ani (clasele I-VIII). Taxa de înscriere este de 20 lei pentru fiecare participant.
Programul se va desfășura în spațiul special amenajat în curtea Oratoriului și va avea loc zilnic între orele 14.30-18.30 (exceptând sâmbăta și duminica).
Participanții de toate vârstele sunt rugați de organizatori să nu uite să-și ia în rucsac apă potabilă.
Vă așteptăm cu drag!
Zilele Oratoriului - selectie foto
29 mai 2017.
Puteți vizualiza un album foto de la Zilele Oratoriului aici.
Zilele Oratoriului - 18-21 mai
12 mai 2017.
Oratoriul Leonardo Murialdo din Popești-Leordeni vă așteaptă în perioada 18-21 mai pentru a sărbători împreună „Zilele Oratorului”.
Programul sărbătorii va fi următorul:
Joi 18 mai, ora 19.00 - Sf. Liturghie în cinstea Sf. Leonardo Murialdo, patronul Oratoriului. Liturghia va fi animată de corul Murialdo.
Vineri 19 mai, ora 18.00 - Spectacolul copiilor de la Centru de Zi Nadino.
Termeni de Utilizare   |  Politica de confidentialitate
Copyright 2010 Fundatia Leonardo Murialdo