Despre noi

Fundaţia Leonardo Murialdo (FLM), înfiinţată la data de 10 mai 1999, este un ONG creat de Congregaţia Iosefinilor Sfântului Leonardo Murialdo, având drept scop formarea continuă a copiilor şi tinerilor, mai ales a celor săraci, defavorizaţi. De peste 20 de ani, în Popeşti-Leordeni sau la Roman, educarea şi ajutorarea copiilor şi tinerilor pe plan moral, spiritual, cultural, profesional şi material este viziunea care dă sens tuturor activităţilor noastre. Pentru mulţi Fundaţia a reprezentat o nouă şansă, un spaţiu în care au găsit atenţie, răbdare, competenţă şi respect. Pe scurt este istoria unei vocaţii care are drept cheie verbul “a dărui”.

Organizaţia noastră şi-a luat numele de la întemeietorul italian al congregaţiei, unul dintre marii sfinţi catolici şi pedagogi ai secolului al XIX-lea, Sfântul Leonardo Murialdo. Surprinzător poate, noi nu facem decât să punem în practică proiectele şi viziunea extrem de actuale ale lui Leonardo Murialdo, care îşi dorea să fie pentru tineri “un prieten, un frate, un tată”.
În cele două decenii, printr-o activitate asiduă desfăşurată mai ales în oraşele Popeşti-Leordeni şi Roman, FLM şi-a câştigat reputaţia unei organizaţii respectabile şi profund implicate în viaţa comunităţii, dovadă fiind parteneriatele cu autorităţile locale pentru îmbunătăţirea calităţii vieţii în zonă şi construirea unui viitor mai bun.

Noi credem că viitorul este important. De aceea ne ocupăm de copii şi tineri. Nu le oferim doar atenţia profesională, strict pedagogică, ci o preocupare fraternă, plină de iubire pentru ei. Nu concurăm şcolile ci le ajutăm să-şi îndeplinească misiunea. Ajutăm tinerii să-şi pregătească viitorul. Propunem o alternativă la cultura străzii. Promovăm egalitatea de şanse şi credem într-o lume mai dreaptă.

În Popeşti-Leordeni, sediul Fundaţiei găzduieşte  departamentele: Centrul de Tineret- Oratoriul, Biblioteca  Publică MurialdoCentrul de Zi Nadino şi Biroul de Asistenţă Socială. Fiecare departament derulează programe specifice, împărtăşind aceeaşi viziune şi aceleaşi resurse cu toate celelalte. Dispunem de spaţii şi dotări destinate activităţilor pentru tineri, copii şi familii. Astfel, pot fi enumerate 5 terenuri de sport moderne, o sală de spectacole şi conferinţe cu echipament modern, o sală de jocuri, săli de cursuri şi activităţi, o bibliotecă. 

Majoritatea activităţilor, fie că este vorba de programe culturale, recreative, sport, servicii de asistenţă socială sau servicii de bibliotecă, se desfăşoară cu sprijinul unor parteneri care împărtăşesc cu noi aceeaşi viziune asupra implicării în comunitate şi asupra ideii de caritate.