Proiecte

Ajutați-ne să ajutăm

Fundația Leonardo Murialdo este o organizație non-profit dedicată activităților educative și de caritate cu copiii și tinerii, mai ales cu cei săraci, marginalizați, lipsiți de șansă. O bună parte din activitățile noastre sunt susținute din donațiile celor care au înțeles să fie generoși cu cei aflați în dificultate.
De aceea, vă invitam pe voi și, prin intermediul vostru, pe cunoscuții voștri ca, din impozitul pe venitul de anul trecut să deveniți donatori ai Fundației Leonardo Murialdo. Banii, care altfel ar fi ajuns la stat, vor fi folosiți pentru activitățile de asistență socială ale Fundației, pentru reînnoirea bazei materiale a Oratoriului, sau pentru organizarea activităților de vacanță cu copiii.
Cum puteți deveni donatori? Prin sistemul 2%, care permite oricărui contribuabil să direcționeze în fiecare an 2% din impozitul său pe venit către un ONG, Asociatie sau Fundatie (Legea nr. 571/2003 si OMF 2017/2005). Adică puteți comunica statului modul în care doriți să cheltuiți o parte din impozitul vostru. 
Nu vă costa nimic!

Cum să procedați?

Dacă ați decis să direcționați 2% din impozitul vostru anual spre Fundația Leonardo Murialdo, va rugăm să urmați câțiva pași:

1. Dacă anul trecut ați avut venituri de la un singur loc de muncă

• Completați Declaratia 230
„Cerere privind destinația sumei reprezentând pâna la 2% din impozitul anual” pe care o puteți descărca de aici.
 Cereți angajatorului vostru o copie după „Fișa Fiscală privind impozitul pe veniturile din salarii” (Formularul 210) și anexați-o la Cererea 230 pe care ați completat-o. 
 Depuneți Cererea 230 și copia Fișei Fiscale (Formularul 210) la Circumscripția Financiară de care aparțineți.

2. Dacă anul trecut ați avut venituri din mai multe surse

 Completați Declarația 200 „Declarație specială privind veniturile realizate” pe care o puteți descărca de aici. La mentiunea SUMA nu este necesara completarea, calculul va fi facut automat de Administratia Financiara. Depunerea se face ca la punctul 1.


 Prin direcționarea a 2% din impozitul anual nu vă creați nicio altă obligație față de stat sau față de organizația noastră și aveți satisfacția că măcar o parte din impozitul vostru anual ajunge acolo unde vă doriți.

Pentru alte detalii vă rugăm să ne contactați la: secretariat@murialdo.ro