Ce este Oratoriul?

Oratoriul „Sfântul Leonardo Murialdo” din Popești-Leordeni este un centru de tineret. Aceasta a fost intenţia celor care l-au înfiinţat, adică a superiorilor din Congregatia Iosefinilor lui Murialdo.

Oratoriul trebuie să fie un loc potrivit pentru tineri şi copii. Nu este şcoală, nu este biserică, nu este un cămin… ci un loc pentru a petrece ceva timp împreună cu prietenii, pentru a te juca, pentru a te întâlni într-un mod liber. Există mai multe persoane care colaborează pentru bunul mers al Oratoriului: pentru fotbal este „nea Piciu”,  pentru activităţile de grup ne ajută animatorii.

Dacă tânărul care vine la Oratoriu e corect,  civilizat, dacă respectă curăţenia și dacă îşi  respectă prietenii, e liber să se joace, să se întâlnească cu ceilalţi tineri.

De obicei, Oratoriul e folosit cel mai mult în timpul vacanțelor și vara, pentru că cei mai mulţi caută acolo activităţi sportive, concursuri. Mulţi vin însă la bibliotecă, învaţă să cânte la chitară, pregătesc o sărbătoare sau un spectacol.

Tinerii de azi au  multe posibilităţi pentru a-şi trece timpul liber: cei care aleg să vină la Oratoriu ştiu că regula locului este respectul şi bunele maniere, dar cu veselie şi cu libertate.

Oratoriul  este singurul loc din Popeşti-Leordeni unde tinerii au posibilitatea să se joace şi să se întâlnească în acest mod; câteodată tinerii vin la Oratoriu pentru a primi  diferite de ajutoare: culturale, spirituale, chiar economice… La noi, împreună cu posibilitatea de a se juca, tinerii pot găsi nişte propuneri educative care sunt de mare ajutor pentru a creşte mai liberi şi mai puternici, într-o societate care le oferă multe modele greşite.