„Vara Împreună”

O mulţime de copii: iată ce este „Vara împreună”. 

În timpul verii, în prima jumătate a lunii august, Oratoriul le oferă copiilor posibilitatea de a participa la „Vara Împreună”. De aproape doua decenii, această iniţiativă a devenit renumită, dorită şi aşteptată de mulţi copii din Popești-Leordeni și nu numai, pentru că oferă posibilitatea de a trăi într-un vis. Ingredientele ei sunt: o poveste care atinge inimile copiilor şi le aprinde fantezia, câteva cântece care exprimă participarea activă, multe dansuri şi muzică pentru a simţi parfum de vacanţă, culorile echipelor cu animatorii lor care trag şi atrag entuziasmul participanţilor, punctajul care ţine răsuflarea şi canalizează energiile, numărul mare de prieteni, cunoscuţi şi necunoscuţi, care oferă  ocazia extraordinară de a se întâlni, de a se cunoaşte,  de a se împrieteni, de a rivaliza…

Douăzeci de ani de „Vara Împreună” cu poze multe, cu temele respective, cu cântecele şi animatorii care acum îşi amintesc cu nostalgie momentele trăite. Cei care atunci erau copii au crescut, poate acum doresc să fie animatori. Părintele Marius  îi pregăteşte ca să fie capabili să-i anime cu siguranţă și entuziasm, printr-un exemplu frumos şi atrăgător, pe copiii de azi, la fel cum au fost îngrijiţi şi ei la vremea lor.

„Vara Împreună” durează cam zece zile, zile în care copiii vin la Oratoriu în fiecare după-amiază, de la orele 14.00 până la 19.00. Timpul trece repede, pentru că programul e plin de activităţi diferite: uneori copilul lucrează individual (laboratoare manuale şi artistice), alteori lucrează cu echipa (concursuri sportive),  iar alteori e „scufundat” în mulţimea participanţilor (dansuri, cântece, spectacole).

Mulţi animatori doresc să participe la aceasta experienţă: li se oferă posibilitatea de a se întâlni cu prieteni de vârsta lor şi de a susţine o responsabilitate adecvată capacităţilor lor: sarcina  de a anima, de a purta de grijă, de a cunoaşte generaţia celor mai mici.

Vara este un timp de vacanţă şi de distracţie pentru copii. Dacă se poate petrece împreună, fără pericole, învăţând ce e frumos şi bun… ce ne-am putea dori mai mult?