Hramul Oratoriului Sf. Leonardo Murialdo din Popești-Leordeni

Cu ocazia comemorării Sfântului Leonard Murialdo, pe 18 mai, comunitatea Oratoriului din Popești-Leordeni s-a adunat pentru sărbătoare. Cele trei verbe care au ghidat viața Sfântului Leonard Murialdo: a învăța, a ne juca, a ne ruga și-au găsit exprimarea în zilele de 20, 21 și 22 mai în curtea Oratoriului sub formă de târguri, momente artistice, invitați speciali, animație pentru copii, dansuri și momente de rugăciune.

Evenimentul a avut ca punct central Sfânta Liturghie solemnă de hram din ziua de duminică, 22 mai, prezidată de prof. dr. pr. Emil Moraru, responsabilul Oficiului pentru Cateheză al ARCB, la care au participat preoții din congregație, părinții vicari ai parohiei, preoți prieteni și colaboratorii ai oratoriului. Cuvântul de învățătură a fost ținut de pr. Marian Blaj, responsabilul Oficiului pentru Pastorația Tineretului al ARCB. În jurul altarului s-au strâns atât laici din parohia comunității, cât și credincioși veniți din împrejurimi pentru a se bucura împreună de sărbătoare. După Sfânta Liturghie de hram, am continuat petrecerea cu mare bucurie și voie bună!

Mulțumim tuturor voluntarilor care au oferit din timpul lor, au indurat căldura copleșitoare și au făcut posibil ca acest eveniment să aibă loc! Fără ajutorul voluntarilor, astfel de evenimente nu ar mai avea loc. Mulțumim micilor producători și tuturor celor care ne-au vizitat si au participat la activități. Au fost zile pline pentru noi, dar sperăm că am adus puțină bucurie în sufletele tuturor! (Andreea Vochin pentru ARCB.ro)